Проруската военна администрация, която управлява района около окупирания украински град

...
Проруската военна администрация, която управлява района около окупирания украински град
Коментари Харесай

Проруската военна администрация в Херсон иска референдум за присъединяване към Русия

Проруската военна администрация, която ръководи региона към окупирания украински град Херсон, сподели, че се готви да създаде референдум за присъединение към Русия , съобщи ДПА.

„ Да, приготвяме се за референдум и ще го произведем “, сподели заместник-ръководителят на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов във видео, оповестено в „ Телеграм “. Той добави, че Херсонска област би трябвало да стане „ пълновръстен член “ на Русия.

Според появили се през вчерашния ден медийни известия някогашният украински кмет на Херсон Игор Колихаев е бил арестуван от съветските сили.

Наложената от Москва администрация на Херсонска област и преди е давала да се разбере, че има намерение през есента да провежда сходно допитване. Украинското държавно управление също от дълго време чака, че референдум, проведен по модела на анексирания Крим и в украинските сепаратистки области Луганск и Донецк, ще бъде създаден и в Херсон. Важният пристанищен град, ситуиран на брега на Черно море, е напълно под съветски надзор от началото на март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР