Проруската формация Възраждане е получила помощ от Има такъв народ

...
Проруската формация Възраждане е получила помощ от Има такъв народ
Коментари Харесай

"Възраждане" с подкрепа от "Има такъв народ" ще сезира Конституционния съд за референдума срещу еврото

Проруската групировка " Възраждане " е получила помощ от " ИТН " и самостоятелния народен представител Радостин Василев, с цел да сезира Конституционния съд за решението на Народното събрание да отхвърли предлагането за привикване на референдум против еврото. Това разгласи на брифинг в коридорите на Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов.

Той съобщи, че партията е опряла до този вид откакто при започване на седмицата. В резултат групировката го упрекна в изменничество.

Сезирането на Конституционния съд обаче изисква подписите на една пета от депутатите (т.е. 48 души), по тази причина от " Възраждане ", които имат единствено са 37 депутати, са потърсили за поддръжка парламентарните групи, подкрепили предлагането за привикване на референдум.

 Парламентът отхвърли референдума за еврото, въпросът ще се реши от Конституционния съд Парламентът отхвърли референдума за еврото, въпросът ще се реши от Конституционния съд

" Направихме тъжба. Подписана е от 49 народни представители, за което желая да благодаря на хората, които се подписаха. Освен цялата парламентарна група на " Възраждане " се подписа и цялата парламентарна група на " ИТН ", както и единственият самостоятелен народен представител Радостин Василев ", заяви Костадинов. По думите му от Българска социалистическа партия са отказали да се подпишат под жалбата.

" Нямам подозрение, че Конституционният съд ще допусне жалбата за разглеждане и ще вземе решение, което да възвърне справедливостта ", сподели юристът на партията Петър Петров. Той добави, че съдът ще би трябвало да се произнесе и по законността на въпроса. Срок за изговаряне както по допустимостта на настояването,така и всъщност обаче няма.

Сезирането на Конституционния съд е допустимо единствено след обявяване на решението на Народното събрание в Държавен вестник. В (60, от дата 14.7.2023 г.) е оповестено решението на Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР