Пророчицата баба Ванга е оставила няколко лесни рецепти, които успешно

...
Пророчицата баба Ванга е оставила няколко лесни рецепти, които успешно
Коментари Харесай

Съветите на Ванга: Преди лягане вземете лъжица захар и после изпийте чаша вода

Пророчицата баба Ванга е оставила няколко лесни предписания, които сполучливо лекуват бодърствуване.

Особено в летните горещини постоянно ни изтезава бодърствуване, защото денем тялото ни не съумява да се охлади задоволително, с цел да може вечер да заспим умерено. Поради тази причина мозъкът ни не получава сигнал, че към този момент е време за сън.

Другата причина, която постоянно води до бодърствуване, без оглед на метеорологичната конюнктура е непрекъснатият стрес, на който сме подложени. Ето и рецептите на баба Ванга с които обезпечено ще се избавите от неприятното и рисково бодърствуване:

– добре е индивидът, измъчен от бодърствуване да изпълни възглавницата, на която спи с изсушен хмел;

– всяка вечер преди сън хапвайте по една супена лъжица чист пчелен мед;

– преди лягане се взима по една супена лъжица захар, а незабавно по-късно се изпива една чаена чаша вода;

– стеблата и корените от дивият червен мак също правят отлична работа. Те се събират през май. След като ги измиете добре, го изсушете на сянка, след което напълнете възглавницата с тях и спете на нея.

Ако нито един от тези способи предложени от Ванга не ви подхожда, то тогава можете да употребявате и желатина като лек против безсънието, което ви изтезава. Разтопете една кафена лъжица в чаена чаша с вода и го изпийте. Той съдържа глицерин, който охлажда тялото и по този метод мозъкът получава сигнал, че е време за сън.

При всички случаи, с цел да бъде излекувано безсънието, би трябвало да се открие първопричината за него. Първото, което нормално се ползва в такива случаи, е поведенческа терапия, която има за цел да разкрие главните ви привички, засягащи съня.

По време на лечението се ползва образование, посредством което да бъдат основани нови навици, когнитивна поведенческа терапия и техника за релаксация. В случай, че страдате от бодърствуване, бихте могли да предприемете някои ограничения, които ще облекчат доста положението ви.

Препоръчително е да установите режим на заспиване и пробуждане едновременно.

Не е целесъобразно да стоите в леглото си, в случай че не спите. Специалистите са безапелационни, че то би трябвало да бъде употребявано единствено за сън. Спалнята ви би трябвало да е оптимално комфортна и безшумна. В никакъв случай не би трябвало да привиквате да заспивате на включен тв приемник.

Ако страдате от бодърствуване, е належащо да обърнете съществено внимание и на храната си. Вечерята ви би трябвало да е засищаща, само че в това време лека, защото гладът и преяждането оказват въздействие върху качеството на съня ви.Добре е за вечеря да заложите на зеленчуци, риба или месо с малко мазнини.

Твърдението, че приемът на алкохол оказва помощ за заспиване, е безспорна нелепост.

Не приемайте тонизиращи питиета след 17 ч., защото в противоположен случай сигурно ще имате проблеми със съня./ belady.bg

 

И още: 
Най-важните препоръки на баба Ванга, които всеки би трябвало да знае и помни! Тя споделя, че...
Вангелия Пандева Гущерова или както я назоваха всички приживе – баба Ванга е българска пророчица, родена през 1911 година в Струмица. Когато е 12-годишна, тя губи зрението си в резултат на неочаквана стихия.

От този миг стартират да й приписват оракулски качества. През годините доста хора от разнообразни земи и с разнообразни болки се стичаха при Баба Ванга за съвет. Дарбата й пособия да предсказва бъдещи събития, да вижда ориста на всеки, който е пристигнал в дома й за помощ.

 

Всеки, който е посетил дома й, и е имал опцията да беседва с нея, е отнесъл със себе си част от нейната сила и мъдри мисли, които тя отдаваше.

 

Вижте кои са най-важните й заръки:

 

 1. Земята е нашата майка. Пазете я, почитайте я. Земята ни храни и търпи, само че от време на време се надига и санкционира. Тя може доста тежко да наказва…

 

2. Вие тровите земята, храните потомството си с токсини, а след това идвате и се оплаквате: „ Ох, какъв брой хора са хванали рак, какъв брой нови заболявания плъзнаха… Помогни, Ванге! “ Вразумете се, до момента в който е време, другояче ще страдате.

 

3. Не късайте цветята! Всяко цвете е като едно слънце или баня. Когато ги гледаш и им се любуваш, ти получаваш такова избавление, както от слънцето или както след баня. Когато ги късате, не забелязвате по какъв начин те плачат… Тъжно е да се откъсне стръкче от дърво или от люляк, въпреки и там да остават и други цветове. А какъв брой скръбно е да се откъсне лале или кокиче – то е все едно майка да изгуби единственото си дете… Говорят ми растенията, само че те са доста, а аз съумявам да запомня малко.

 

4. Цветята са живи същества, излъчват сила, дават мощ. По това по какъв начин порастват в една къща, ще разберете има ли обич и естетика в нея.

 

5. Не подарявайте откъснати цветя – по този начин носите тъга на хората. Откъснатото цвете плаче като малко дете.

 

6. Светът е почнал с билките и с билките ще свърши. Но билките от една страна лекуват единствено хората, които живеят в нея. Така е несъмнено. Всеки да се лекува със своите билки.

 

7. Лекарствата затварят вратата, през която може да влезе природата посредством билките и да излекува болния организъм. За всяка болежка има билка.

 

8. В Природата е написано кой по какъв начин да се лекува. Четете езика на Природата – посредством нея Бог приказва.

 

9. Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата към този момент се задъхва

 

10. Земята е жив организъм. Не я гневете! Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, с цел да живеете по-дълго и по-добре. Ако сте деликатни с нея, тя ще ви даде доста. Ако я гневите, ще ви накаже, тъй като е по-силна от вас. Колко години виждам към този момент: цели градове има заровени подземен след естествени катаклизми, какъв брой антични цивилизации са си отишли…

 

11. Не се плашете от заболяванията – имайте религия. И най-здравият, в случай че няма религия, ще почине.

 

12. Медицината прави чудеса, само че и Бог прави чудеса.

 

13. Има два типа заболявания: едните се лекуват с бабински церове, другите – с професорски. Да знаете точната диагноза, това е най-важното за лекуването.

 

14. Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От настинка стават множеството заболявания, от влага.

 

15. Тези, дето са нервни, тези, дето се опасяват от това, от това – те не са заболели. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани дано идат и да му пуснат края. Със боязън не се живее.

 

16. Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и дамите щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без заболявания.

 

17. Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма лек за него – то разяжда от вътрешната страна.

 

18. Не спете на пода и покрай земята. Низшите духове са там и могат да ви обсебят

 

19. Пийте постоянно чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве. Поне един път седмично яжте варено жито и пийте водата, с цел да се очиства организма ви и да имате сили.

 

20. Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която поврежда освен нравствено, само че и физически. Чистотата да се издигне в фетиш! Замърсяването, било то физическо или духовно е назад на основаното от бога, което е постоянно и чисто, и красиво.

lakomnik.bg

 

И още малко от заръките на Ванга:

„ Човек би трябвало да желае малко, с цел да може да заплати цената. “
„ Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна сила. Но има и изключения. Някои нации нямат звезда, а планета. Един ден тези нации няма да могат да оцелеят. В невероятната за тях атмосфера ще се задушат... народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при мощен вятър. България има освен една звезда, а цяло съзвездие. “
„ Във всеки човек има положително и зло. Така е организиран индивидът. За мене щастието се корени в търпението на индивида. “
„ Трябва да бъдем положителни и да се обичаме, тъй като бъдещето принадлежи на положителните хора и те ще живеят в един прелестен свят, който в този момент ни е мъчно да си представим! “
„ Който дава, ще остане с цялостни ръце, а оня, който гледа единствено да взема – с празни. Кракът, който тъпче, изсъхва. “
„ За всеки човек идват интервали на компликации – даже и за най-богатите, и за най-силните, по тази причина човек би трябвало да бъде преклонен, с цел да ги преодолее. “
„ Българското писмо е едно от най-старите на земята. “
„ Не е нужно да трупаме благосъстояния. На земята има слънце и богатства за всеки. “
„ Истината за света и космоса би трябвало да се търси в старите свещени книги. “
„ В събота не се женете – този ден е на мъртвите. Като ще вършиме забава, дано е в неделя – в деня на Бога. “
„ Да не се развеждате, да не се делите, че децата страдат, а и вие хаир от Бога няма да видите. “

„ Не роптайте против страданието, което преживявате. Страданието е пречистващо средство, като една дреха, която не е чиста, в случай че не се изпере. “
„ Който краде, за здраве ще плаче. “
„ Няма шмекер, даже и най-големият, който да е надхитрил ориста си. Ще хитрува толкоз, колкото му е обещано от Бога. И след това няма право на състрадание! “
 

az-jenata.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР