Пророческата дарба на Ванга, която продължава да удивлява света повече

...
Пророческата дарба на Ванга, която продължава да удивлява света повече
Коментари Харесай

Американци изследват Ванга в дълбокия соц

Пророческата заложба на Ванга, която продължава да удивлява света повече от две десетилетия след нейната кончина, са и тежък кръст за фамозната българка. Тя е знаела авансово точната дата на гибелта на най-близките си хора, написа " България през днешния ден ".

В Държавния списък се пази дубликат от проучването на американките Острандер Шейла и Лини Шрьодер, които в края на 60-те години пътуват до нашата страна, с цел да се срещнат с оракула от Петрич. 

Пред Шейла и Лини сляпата българска ясновидка открехва вратата и към своя вътрешен свят, където е допускала малко на брой.

" Ванга не знае за какво съдбовната дата на гибелта се открива пред нея ненадейно при срещи с разнообразни хора. " Това пишат Шейла и Лини, които посещават ясновидката в Петрич и остават вечно белязани от срещите с нея. Американките получават цялостно подпомагане за своите изследвания от учените от българския Научноизследователски институт по сугестология, макар че в тези години Съединени американски щати са страна оттатък Желязната завеса. Нашите специалисти години наред събират данни за необяснимите качества на Ванга и са наясно с големия интерес към нея от целия свят. На най-високо държавно равнище е решено, че в полза на цялото човечество е феноменалната мощ на Ванга да не остава заключена единствено в нашата татковина. И на американските учени е позволено да я посетят

" За мое най-голямо страдание, гледайки в живота на доста, доста хора, аз постоянно виждам и датата на тяхната гибел. " Това споделя ясновидката при една от срещите си с Шейла и Лини и продължава: " Знаех деня, в който моят мъж щеше да почине, още когато той беше единствено на тридесет години. Виждах, че нищо не може да се направи, с цел да бъде избавен. Той се споделяше Димитър Георгиев. Беше добър и благ човек, само че за злощастие се пропи. При мен идваха доста хора със своите несгоди и тежки ориси и това на него му тежеше. Съпругът ми умря на 7 април 1956 година. Точно по този начин, както го бях планувала. От този ден нося единствено черни облекла. След неговата гибел не се назовавам с неговото презиме Георгиев. Позната съм като Ванга Димитрова " - споделя пророчицата на американците. 

С насилствена крах е обвързвана и първата среща на Вангелия с Димитър, преди той да я изиска за своя брачна половинка.

В размирните дни през есента на 1941 година млад боец с хубави черни мустаци идва при Ванга, която по това време живее в Струмица. Казва се Димитър и е от близкия град Петрич. Идва, с цел да научи кой е умъртвил брат му. " Аз знаех - споделя Ванга. - Но не желаех да кажа на Димитър. Не желаех той да си отмъсти. Димитър доста настояваше и най-после го накарах да ми се закълне, че няма да направи нищо на убийците. Казах кои са забъркани, само че не и имената на двамата причинители. "

Какво се случва по-късно?

Един от убийците умира при улична кавга. Другият изповядва на смъртното си легло, че е взел участие в кървавото закононарушение. Войникът Димитър се завръща в България и скоро откакто се уволнява, още веднъж се насочва към дома на Ванга. Застава на вратата и споделя: " Ванга, пристигнах да те желая... "

Ванга го прекъсва: " Аз съм сляпа и не съм за теб ".

" Няма значение. Искам да станеш моя жена " - отвръща Димитър.

" Така аз се омъжих за него ", споделя Ванга. Заедно с Димитър отиват да живеят в Петрич. Скоро славата на ясновидката Ванга стартира да се разгръща надалеч отвън рамките на граничното градче...

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР