Пропуските в защитата на НАП са отстранени, заяви в сутрешния

...
Пропуските в защитата на НАП са отстранени, заяви в сутрешния
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: Пропуските в защитата на НАП са отстранени

Пропуските в отбраната на Национална агенция за приходите са отстранени, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия информационният шеф на приходната организация Росен Бъчваров. От съображения за сигурност краткотрайно е стеснен достъпа до 4 електронни услуги, измежду които листата на длъжниците с над 5 хиляди лева

``
реклама
Временно е блокиран достъпа до описите на длъжниците със суми над 5 хиляди лева към фиска, и този на хората, които не са открити на адресите, с цел да им се връчат изпълнителните листове.

Росен Бъчваров- информационен шеф на Национална агенция за приходите: Сега сме доста по-защитени по причина, че сътрудниците от профилираните служби, които се занимават с това и с компютърната сигурност, направихме повсеместен обзор на уязвимостите. Там където има уязвимости, сме ги отстранили или сме лимитирали достъпа до електронните услуги.
Все още не работи и услугата за вписване на SIM карти от производителите на фискални устройства посредством интернет и тази за възобновяване на Данък добавена стойност на данъчно задължени лица в Европейски Съюз. 

Росен Бъчваров увери, че никой не в Национална агенция за приходите не бяга от отговорност.

Росен Бъчваров - информационен шеф на Национална агенция за приходите: Разговорът за отговорността сигурно ще се състои и то напълно скоро ще се състои. От там нататък процесът за определяне качествена ли е била отбраната на персоналните данни, има ли нужните механически и организационни и така нататък ограничения, нещо което Комисия за отбрана на персоналните данни изследва, те са в Национална агенция за приходите от предходната седмица и се занимават точно с това.
Бъчваров разясни, че сега се съпоставят 70 милиона записи в Национална агенция за приходите с изтеклата информация, с цел да се ревизира дали има операция или замяна на данъчни и осигурителни данни в резултат на хакерската офанзива.

Росен Бъчваров - информационен шеф на Национална агенция за приходите: Реалната услуга, която ние ще предоставим, отговор на въпроса - в случай че " да ", какво е било разкрито, да се каже какво тъкмо е то - дали е данъчна декларация, име, ЕГН, адрес, телефонен номер и други сходни, ще бъде налична в идващите няколко седмици.
Той още веднъж увери, че опасност за имуществото и банковите сметки на жителите няма. Не се постанова промяна на персоналните карти, само че предложи да сменим паролите на електронните си пощи и персоналния идентификационен код към Национална агенция за приходите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР