Пропуските в прилагането на съществуващата правна рамка за борба с

...
Пропуските в прилагането на съществуващата правна рамка за борба с
Коментари Харесай

Емил Радев: Прането на пари е заплаха за сигурността на ЕС


Пропуските в използването на съществуващата правна рамка за битка с прането на пари в доста от държавите-членки разрешават на нарушители и терористи да финансират своята активност и изправят Европейския съюз пред действителни закани. Това съобщи зам.председателят на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Емил Радев пред своите сътрудници от Европейския парламент в Брюксел.

Коментарът на българския евродепутат от ЕНП/ГЕРБ бе изработен в отговор на представяния от представители на Европейската комисия пакет от ограничения за битка с прането на пари. В качеството си на непрекъснат докладчик на ЕНП в комисията по цивилен свободи по отношение на тематиката с прането на пари Радев обърна особено внимание на звената за финансово разузнаване, които играят основна роля за идентифициране на рисковете в страните-членки. Българският евродепутат регистрира, че,,заради другия си статут, пълномощия и метод на образуване, някои звена за финансово разузнаване нямат достъп до съответната информация и не могат да я обменят''.

Емил Радев не пропусна да разяснява и последния отчет за разбора на възможните закани, който разпознава нови образци за така наречен рискови артикули. Сред тях попада и футболът. По този мотив от Европейската комисия предлагат на държавите-членки да решат кои участници ще бъдат обхванати от задължението за докладване на съмнителни покупко-продажби.

,,Не би трябвало ли да приказваме за уеднаквен европейски метод по тази тематика, като бъдат включени и други спортове, поради вложителите в европейския спорт от трети страни?!'', попита Емил Радев своите сътрудници в отрасловата комисия на Екологичен потенциал и представителите на Европейската комисия.

Източник: novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР