Пропуски в училището на изчезналата Ивана от Дупница са открили

...
Пропуски в училището на изчезналата Ивана от Дупница са открили
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето: Ивана е имала нужда от подкрепа, но не я е получила

Пропуски в учебното заведение на изчезналата Ивана от Дупница са разкрили при инспекция специалисти на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). 
Прочетете още
" В училищната среда има пропуски. Не е работено с учениците от класния началник по проблемите за насилието. С Ивана не е работено от психолога. Не са изследвани в целокупност проблемите при съответното дете, които се били забележими в последната година ", сподели началникът отдел в Главна дирекция " Контрол по правата на детето " в Агенцията Мариана Илиева пред БНР.

И добави, че " до обществените служащи не е достигнала информация, с цел да създадат цялостна преценка за рисковете и каква поддръжка да се окаже на родителите, с цел да се предотвратят по-задълбочените проблеми ".

Съученици на Ивана са обезпокоени, тъй като в общественото пространство се твърди, че те са отговорни. Експертите са разговаряли с тях, с цел да ги успокоят и са дали отговор на всичките им въпроси, с цел да не се усещат отговорни за случилото се.

Илиева изясни, че се обработват резултатите от инспекцията и до 10 дни отчетът ще бъде подготвен. Тя посочи, че в отчета ще се съдържа информацията, която са събрали единствено от учебното заведение.

" Общо взето не е споделяла. Психолог не е разговарял с нея. Не е споделяла за вербално и физическо принуждение. Смятам, че момичето е имало потребност от поддръжка. От предходната година е било изолирано. Тази година внезапно е трансформирало държанието си. Категорично може да се каже от психолог и експерт за какво се е случвало. Но от учебното заведение е трябвало да осведомят другите органи за протекция ", сподели още Илиева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР