Пропуски, свързани с усвояването на европари за отпадъци, е установил

...
Пропуски, свързани с усвояването на европари за отпадъци, е установил
Коментари Харесай

Пропуски при усвояването на европари за отпадъци, установи Сметната палата

Пропуски, свързани с усвояването на европари за боклуци, е открил одит на Сметната палата. Докладът на специалистите визира интервала от началото на 2015 година до края на 2018 година и обгръща ръководството на европейските средства за битови боклуци, заложени в оперативна стратегия ”Околна среда ” (ОПОС).
Отговорни за решенията в този интервал са трима министри – Ивелина Василева, Ирина Костова и Нено Димов, написа " Капитал ".

Забележки в отчета има към работата на отдел " Мониторинг " към дирекция ОПОС в екоминистерството, където няма одобрени процедури на рисковите планове, както и по какъв начин ще се правят инспекции на място. Общият бюджет на програмата е над 3.4 милиарда лева, като за приоритет " Отпадъци " са отделени 576.1 млн. лв.. Към момента усвоените пари по тази ос са малко над 20%, или общо 125.8 млн. лв..

От Сметната палата подлагат на критика още и дългите периоди по оценка на плановете, " което основава риск от закъснение на договарянето ", а това от своя страна може да рефлектира и върху закъснение в самото асимилиране на парите по програмата, написа в отчета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР