Пропуски при организацията и оценката на ситуацията от страна на

...
Пропуски при организацията и оценката на ситуацията от страна на
Коментари Харесай

Криминалистът Ботьо Ботев коментира пропуските в издирването на Стоян Зайков

Пропуски при организацията и оценката на обстановката от страна на полицията са причина до момента да не бъде хванат търсеният за убийствата в Костенец Стоян Зайков. Такова мнение изрази в Сутрешния блок на Българска национална телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

Според Ботев полицията не е трябвало да се позволява съседът на Зайков Валентин Петров, който по-късно бе открит в дома си погубен, самичък да претърсва къщата си.

Петров е получил позволение самичък да потърси дали Стоян Зайков не се крие у тях, откакто е бил разпитан от полицията и е изразил подготвеност да спомага на следствието.
Ботьо Ботев, криминалист: Оперативно не е оценено това, което е подавал като информация индивидът. Недопустимо е самичък да е проверявал къщата си.
Ботев съобщи още, че в досегашната си работа полицията залага повече на явните действия за инспекция на обекти, до момента в който в оперативната оценка се вършат съществени пропуски.

 Осми ден търсят Стоян Зайков Осми ден търсят Стоян Зайков
Осми ден от началото на издирването на Стоян Зайков в Костенец. Заподозреният за убийството на някогашната си другарка продължава да е в неопределеност, въ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР