Пропускането на учебните часове по време на карантина е бомба

...
Пропускането на учебните часове по време на карантина е бомба
Коментари Харесай

Световната банка изчисли бъдещите загуби на сегашните ученици от обучението в карантина

Пропускането на образователните часове по време на карантина е бомба със закъснител за стандарта на живот на сегашните възпитаници, излиза наяве от нов отчет на Световната банка. Под заглавие " COVID-19 и човешкията капитал " отчетът актуализира икономическите прогнози по тематиката за Европа и Средна Азия.

Основният извод: сегашните възпитаници ще губят към 2,5% годишно от бъдещите си приходи през целия си живот поради непълноценното образование по време на карантина.

Изчисленията са направени по методология, която разрешава пропуснатите часове действително наличие в учебно заведение да бъдат превърнати в евентуално понижаване на резултатите на учениците от представянето им на интернационалните проби PISA.

Към момента се счита, че приблизително учениците ще пропуснат към 30% от действителното образователно време. Прогнозируемото намаляване на резултатите от тестванията PISA може да се конвертира в евентуални загуби на Брутният вътрешен продукт и бъдещите приходи на работната ръка, споделят специалистите на банката.

Възприетият модел на пресмятане към този момент дава ясна картина за Съединени американски щати да вземем за пример - за пропускане на четири месеца образователни часов,  учениците там ще губят по 2,5% приходи годишно през целия си живот. Данните умерено могат да се екстраполират за всяка страна, означават още специалистите на банката. Предиши оценки на Световната банка посочваха, че всяка година образование в учебно заведение прибавя 8–9%, към предстоящите бъдещи приходи.

С отчетът, който в детайли наблюдава всички финансови, публични и стопански опасности за въздействието на коронавирусната пандемия върху човешкия капитал
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР