Пропуск на прокуратурата спря съдебното производство срещу 41-годишния Стоил Терзиев

...
Пропуск на прокуратурата спря съдебното производство срещу 41-годишния Стоил Терзиев
Коментари Харесай

Стоил от Неделево, пребил до смърт баща си, чака нова присъда

Пропуск на прокуратурата спря правосъдното произвеждане против 41-годишния Стоил Терзиев от пловдивското село Неделево, който преби до гибел татко си Антон след разгулен скандал. Въпреки че действието е осъществено преди приключването на 5-годишния период от последното му престояване в пандиза, обвиняването против него не е за закононарушение, осъществено в изискванията на рецидив.

“Това е било известно на органите на досъдебното произвеждане, този факт не се е появил в този момент ”, уточни магистратът Петко Минев. Сега прокуратурата би трябвало да реши дали да се вслуша в съда и да повдигне по-тежко обвиняване на 41-годишния мъж.

Стоил и Антон Терзиеви постоянно се карали след приложимост на алкохол, стигали и до физическа разпра. На 16 март м.г. татко и наследник още веднъж седнали да пият. 64-годишният Антон лежащ да спи, а Стоил останал на масата. Посред нощ родителят се събудил и решил да излезе, само че синът му опитал да го спре. Избухнал скандал и Стоил Терзиев блъснал татко си, който се хванал за якето му и скъсал единия джоб. Нападателят буен и почнал да блъска безпомощния си татко. На мястото пристигнали служители на реда и медицински екипи, само че макар напъните на лекарите, Антон умрял на 18 март.

Делото против Стоил Терзиев трябваше да стартира на 3 април, само че той не се появи в залата. Мъжът беше изпратен в Специализираната болница за интензивно лекуване на лишени от независимост към пандиза в Ловеч, защото страдал от Остро полиморфно психотично разстройство с шизофренни симптоми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР