Пропагандни канали на Ислямска държава са публикували видео от атентата

...
Пропагандни канали на Ислямска държава са публикували видео от атентата
Коментари Харесай

Ислямска държава публикува видео от атентата в Москва

Пропагандни канали на " Ислямска страна " са разгласили видео от атентата в Москва, който взе 137 жертви - малко откакто поеха отговорност за офанзивата и разгласиха фотография на четиримата арестувани причинители.

Те са от клон на ИД в Афганистан прочут като ИДИЛ-К и " ИД-Хорасан ". От американските служби подвърдиха, че са получили информация за офанзива от тях още през март. И са предизвестили съветските си сътрудници.

На фрагментите се виждат тела на беззащитни и ранени хора по земята, и терористи, които стрелят в тях с АК-74. И крещят на арабски нормалните екстремистки лозунги. В оригинала са налице и фрагменти, показващи прерязване на гърлото на ранен човек, който липсва от тази по-цензурирана версия:

ФСБ разгласи арест на 11 души по съмнение, че са взели присъединяване в стрелбата в концертната зала край съветската столица. Четирима бяха посочени като директни участници в нападението - Раджаб Ализаде, Мухамадсобир Файзов, Шамсуддин Фаридуни и Сайдарки Рачабализода. Последният пък бе разгласил в обществените мрежи изявления на таджикския екстремист Мохамед Солехи Пурдил.

Вчера съветският президент Владимир Путин разгласи, че терористите са се опитвали да избягат в Украйна - където " им е бил квалифициран прозорец, с цел да прекосят държавната граница ". Днес украинският президент Зеленски отхвърли обвиняванията и добави:

" Вие изпратихте стотици хиляди от вашите терористи. Те горят градовете ни, изтезават и изнасилват. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР