Пропагандна риторика на Русия. Така заместник-министърът на външните работи Костадин

...
Пропагандна риторика на Русия. Така заместник-министърът на външните работи Костадин
Коментари Харесай

МВнР: Мария Захарова допълнително ескалира влошените ни отношения с Русия

Пропагандна реторика на Русия. Така заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев дефинира вчерашното изявление на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, която назова решението на българския парламент да предоставим военна помощ на Украйна " следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на намиращите се така и така в плачевно положение двустранни връзки ".

Коджабашев напомни, че България е в листата на Русия с така наречен вражески страни още преди решението на Народно събрание за даване на военна помощ, а не противоположното

" Освен това представителят на съветското Министерство на външните работи декларира, че връзките ни са в най-ниската си фаза, само че в това време със своето изказване в допълнение ескалира въпросната обстановка . Двустранните връзки фактически са в най-ниската си фаза, по-същество всяко съдействие де факто е прекъснато ", сподели още заместник-министърът на външните работи и представител.

Според него не е демонстрация на добър звук представители на непозната страна, било то и Русия, да разясняват решенията на българския парламент

" По никакъв метод не мога да приема и ние като страна обвиняванията на госпожа Захарова, че София носи цялостна отговорност за удължаването и ескалацията на спора в Украйна. Отговорност за тази война има единствено и само Русия. Позицията на Република България във връзка с спора в Украйна остава в поддръжка на Украйна. Кой е агресорът и коя е жертвата в тази война е несъмнено ", посочи Костадин Коджабашев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР