Пропадна заседанието на Народното събрание. Депутатите отхвърлиха седмичната си програма

...
Пропадна заседанието на Народното събрание. Депутатите отхвърлиха седмичната си програма
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха седмичната си програма за работа

Пропадна съвещанието на Народното събрание. Депутатите отхвърлиха седмичната си стратегия за работа за двата пленарни дни преди Великден. Така Народното събрание няма да работи, в случай че на председателски съвет не се вземе друго решение, с което да се свика изключително съвещание.

" От през днешния ден депутатите гласоподават с биометрични данни посредством електронната система за гласуван " е, заяви председателстващият съвещанието зам.-председател на Народно събрание Кристиан Вигенин. Той изясни, че няколко депутати, на които не е взета биометрия, ще продължат да гласоподават и през днешния ден с карти. Вигенин даде уточнения на новите народни представители по какъв начин да гласоподават с пръстов отпечатък, откакто два пъти Народното събрание не съумя да одобри програмата си за седмицата. 

При първото гласоподаване препоръчаният дневен ред беше отритнат с 86 гласа " за ", 8 " срещу " и 103 " въздържал се ", а при прегласуването - със 79 " за ", 6 " срещу " и 123 " въздържал се ". 

" В момента не може да има съвещание. Мисля си, че до момента не сме изпадали в такава обстановка ", разяснява той, след което закри съвещанието и свика председателски съвет. Той изясни, че ръководителят на Народното събрание може да насрочи изключително съвещание във всеки един миг.

Междувременно, деятели на Вътрешна македонска революционна организация излязоха на протестна акция пред Народното събрание против измененията в Изборния кодекс, които трябваше да се гледат на второ четене през днешния ден. От партията показват недоволството си от измененията в изборните правила и по-конкретно отпадането на ограничаването на броя секции за гласоподаване в страни отвън Европейския съюз, които следва през днешния ден да бъдат дефинитивно утвърдени в пленарната зала. ВМРО показва недоволството си и от премахването на представителството в Централната изборна комисия на партии показани в Европейския парламент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР