Промяната в БСП е наложителна и неизбежна. Имаме нужда от

...
Промяната в БСП е наложителна и неизбежна. Имаме нужда от
Коментари Харесай

Младежкото обединение в БСП: Имаме нужда от нова посока, която изисква смяна образа на партията

Промяната в Българска социалистическа партия е наложителна и неизбежна. Имаме потребност от една нова посока, която изисква промяна на облика на Българска социалистическа партия и безапелационни дейности за обновяване на левицата. Това се споделя в позиция на Националния съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия по отношение на миналите парламентарни избори и бъдещето на лявото в България.

Ето и цялостния текст на документа:

България се намира в интервал на политически промени. След повече от десетилетие ръководство на задкулисието и корупцията, в последната година преминахме през редица парламентарни избори, които доведоха до сформирането на кабинет на смяната. Българска социалистическа партия беше основна част от тази смяна. Като обществения дирек на това ръководство левицата потвърди, че може да пази българите, които имат най-голяма потребност от обществена отбрана. Краят на това държавно управление видя нови разтърсвания на политическата сцена.

Последва една турбулентна предизборна акция, която промени доста в разпределението на политическите сили в Народното събрание. Резултатите на Българска социалистическа партия демонстрираха потребността от сериозен, изчерпателен и прям разбор за проблемите на левицата и бъдещето на лявото пространство в България.

Изборният ден сподели няколко неща:

Младите хора в Българска социалистическа партия потвърдиха, че имат своето справедливо място измежду към този момент одобрените ни лица. В началото на тази акция обявихме, че 119 от всички претенденти за народни представители на „ Българска социалистическа партия за България “ са под 35-годишна възраст. Това се равнява на съвсем 1/3 от всички претенденти. Резултатите от преференциалния избор в изборния ден демонстрираха, че тези младежи водят със себе си доверието на гласоподаватели, които другояче не биха подкрепили левицата, значително поради нейния имидж на партия на статуквото, която не чува гласа на младите. Това затвърждава обстоятелството, че Българска социалистическа партия има потребност от своите младежи и няма бъдеще без тях.

Членовете на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия изнесоха тази предизборна акция на терен. Те бяха доброволците, които защитаваха концепциите на Българска социалистическа партия, обезпечавайки всички начинания и събития на листите на „ Българска социалистическа партия за България “, правиха дейна пропагандна акция в обитаеми места из цялата страна и до последно подкрепяха всеки един претендент на Българска социалистическа партия. Младежите поеха онази част от предизборната акция, която постоянно никой различен не желае да поеме – работата на терен, денонощния труд за застраховане на самодейностите на Българска социалистическа партия и непринудено отделеното време за идеята на лявото в България.

Българска социалистическа партия има потребност от незабавна и коренна смяна. Резултатите на миналите парламентарни избори демонстрираха следващия спад в доверието към левицата. Въпреки множеството обществени политики, които Българска социалистическа партия отбрани и реализира в границите на държавното управление на смяната, нашите послания не отекнаха измежду болшинството от гласоподавателите. Този проблем има две съществени измерения - имиджа на партията и нейното идеологическо ядро. Българската социалистическа партия не може да доближи до две съществени групи в българското общество – по-голямата част от левите хора, както и младежите. България е страна, в която има доста ляво мислещи хора, които обаче не припознават Българска социалистическа партия като достоверно лява партия. Това постанова по-активното отбраняване на стопански и обществено леви тематики, които да върнат изгубения капацитет на левия избор. От своя страна имиджовият проблем на Българска социалистическа партия се показва в неналичието на млади гласоподаватели, които да поддържат левицата. Партията има потребност от изцяло ребрандиране и създаване на напълно нов обществен облик. Това може да се случи единствено посредством модернизиране на информационните похвати на Българска социалистическа партия и обновяване на лицата на партията.

Българска социалистическа партия би трябвало да бъде партия на груповото начало. Българската социалистическа партия е основана преди над 130 години. Основната причина, заради която Българска социалистическа партия оцелява през голям брой възходи и падения, е опцията на главните ѝ структури да взимат решение за нейното настояще и бъдеще. Ние би трябвало да пазиме с цената на всичко правото на груповите органи на партията да взимат решения, които носят политическата отговорност. В миг като този имаме належаща потребност от изчерпателен и прям диалог на всички равнища в Българска социалистическа партия и безапелационни решения за следващи дейности.

България има потребност от мощна лява партия, която има своите обичаи, само че постоянно гледа напред в бъдещето. Българска социалистическа партия би трябвало да бъде партия на младите, партия на достоверно левите хрумвания, партия на действието, партия на напредъка. Промяната в Българска социалистическа партия е наложителна и неизбежна. Имаме потребност от една нова посока, която изисква промяна на облика на Българска социалистическа партия и безапелационни дейности за обновяване на левицата. За да стане факт тази смяна, партията има потребност от диалогичност и обединяване. Съвкупността от опита на генерации социалисти и силата на младите в Българска социалистическа партия е ключът към нейното бъдеще.

Заедно можем!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР