Промяната в баланса на въздушните сили в Егейско море в

...
Промяната в баланса на въздушните сили в Егейско море в
Коментари Харесай

Турция връща принудително пенсионирани пилоти на военна служба поради недостиг

Промяната в салдото на въздушните сили в Егейско море в интерес на Гърция след стартирането в употреба на изтребителите Rafale и F-16 Viper в гръцките военновъздушни сили () провокира безпокойствие и огромен дискомфорт в политическото и военно управление в Турция , написа " Грийк сити таймс ".

Освен прибавянето на усъвършенствани изтребители в гръцките военновъздушни сили, огромно главоболие единствено по себе си, казусът на Турция се изостря от обстоятелството, че доста турски водачи на изтребители са в пенсия , или изгонени като симпатизанти на Фетхуллах Гюлен . Сега тези водачи са извикани още веднъж на работа за покриване на потребностите на турските военновъздушни сили, както е открито от гръцки водачи по време на рецесията с кораба " Орук Рейс " през 2020 година и многочислените им въздушни задължения.
 Lockheed Martin влиза в гръцкия военно-промишлен комплекс
Lockheed Martin влиза в гръцкия военно-промишлен комплекс

Атина желае да се трансформира в районен водач

Както оповестяват гръцките водачи по това време, те постоянно срещат по-възрастни водачи (побелели) в пилотската кабина. Това значи, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган и неговият екип са върнали някогашни водачи от военната или гражданската авиация , с цел да ръководят остарелите F-16.

Докладите демонстрират, че повече от 600 водачи, които са били преследвани като гюленисти, последователно са били отзовани на работа . Също по този начин турското министерство на защитата изиска 15-годишният период за наложителна работа на водачите да бъде продължен на 21 , с цел да се понижи дефицитът на бойни водачи.

Тези водачи към този момент раотят за цивилни самолетни компании , само че в този момент има 6-годишно прекъсване на лиценза, в случай че не се върнат към F-16. Според турски издания, доста от тях са прибягнали до турските съдилища, само че без резултат и в този момент търсят способи да работят в непознати самолетни компании.
 Ердоган приканва Гърция да се въздържа от провокации
Ердоган приканва Гърция да се въздържа от провокации

Ердоган повтори, че Гърция не е на равнището на Турция и не е равностойна нито политически, нито стопански, нито военно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР