Промяната трябва да бъде одобрена от Върховната Рада и Зеленски

...
Промяната трябва да бъде одобрена от Върховната Рада и Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски уволни министъра на отбраната Олексий Резников frognews.bg

Промяната би трябвало да бъде утвърдена от Върховната Рада и Зеленски чака това да се случи още тази седмица.

 

Олексий Резников мина през повече от 550 дни от пълномащабната война. Министерството има потребност от нови подходи и други формати на взаимоотношение както с армията, по този начин и с обществото като цяло. Рустем Умеров би трябвало да управлява министерството. Върховната Рада го познава добре и не се нуждае от в допълнение показване.

Резников стана министър месеци преди съветската инвазия и взе участие интензивно в диалозите за военни доставки за милиарди от западните сътрудници, в това число такива на съвременни танкове и изтребители F-16. Самият той очакваше армията да стартира да употребява самолетите идната пролет и разгласи, че Украйна ще ускори производството на дронове.

 

Но, паралелно с това, министерството му се свързва и с корупция на фона на желанието на Украйна да стане част от Европейския съюз. Миналия месец Зеленски уволни началниците на всички военни окръжия поради догатки, че получавали подкупи, с цел да освобождават мъже от военна работа. Резников беше подложен на критика и за покупката на зимни якета за армията от Турция на тройно по-високи цени.

 

През последните месеци и ръководеща партия „ Слуга на народа “ заприказва за промяната му, а за негов правоприемник беше спряган началникът на разузнаването на Украйна, Кирило Буданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР