„Промяната ще я има - Борисов пада от власт необратимо.

...
„Промяната ще я има - Борисов пада от власт необратимо.
Коментари Харесай

В следващия парламент „БСП за България“ ще е непреодолим фактор

„ Промяната ще я има - Борисов пада от власт необратимо. Въпросът, обаче, е оттук насетне какво ще вършим и хората търсят отговор на този въпрос. Голямата лява коалиция е стъпка в вярната посока, тъй като подсигурява на хората сигурност. " Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново Явор Божанков в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По неговите думи смяната би трябвало да я донесе някой с опит. „ Защото видяхме, че някои групи, въпреки и доста гръмогласни на площада и доста мощни във Facebook, не знаят какво да вършат, когато отговорността им се падне вътре в институцията. „ Българска социалистическа партия за България " е посочила, че е една систематична парламентарна група, която почита парламентаризма, Конституцията и институциите в България. Хората, когато гласоподават за нас, знаят какво могат да чакат - обществени политики, актуализация на пенсиите, прекъсване на комерсиалния модел в
опазването на здравето. Това са политики, които редовно пазиме и по тази причина сме предвидими и можем да дадем сигурност в тази смяна ", безапелационен е Божанков.

„ Имам дежа вю, когато виждам господин Трифонов. Когато той споделя: „ Ще приказвам, когато му пристигна времето ", асоциацията с едни минали времена е доста близка. Трифонов не идва в Народното събрание, Трифонов се движи с защита, Трифонов ни осведоми за решенията си онлайн - тъкмо както правеше Борисов. Всичко това е обезпокоително, тъй като ние не желаеме да сменяме модела на ръководство със същия модел, само че с малко по-различни хора. Ние имаме да сменяме фундаментално метода, по който се ръководи България ", разяснява претендентът за народен представител от левицата.

Божанков дефинира модела на ръководство като „ двуглавата ламя " - от едната страна е Борисов, от другата - Пеевски. Според него този модел оцелява, тъй като постоянно си намира сътрудник, в този момент - Пеевски, по-рано е бил Илия Павлов, на следващия ден може някой различен. Той също по този начин предизвести, че рискът задкулисието да се възпроизведе още веднъж в случай че не бдим е доста огромен. „ През 2013 година Българска социалистическа партия се опита да махне Борисов от власт като се съюзи с Движение за права и свободи и по този начин се стигна до Пеевски. Една година по-късно държавното управление беше свалено с митинги, на които бяха десните - Христо Иванов, Радан Кънев. Тогава те пък се съюзиха с Борисов, с цел да махнат Пеевски. Виждате ли по какъв начин политическите сили в дадени моменти се пробват да се съюзят с по-малкото зло. Това, което стана
най-после е, че Борисов се съюзи с Пеевски и сътвориха най-силния политико- стопански олигархичен съюз в България, който 10 години смазва цялата страна. Поуката, която би трябвало да си вземем е, че няма по-малко зло. Компромис с този модел не е вероятен, той постоянно свършва зле ", изясни Явор Божанков.
„ Последното Народно заседание приличаше на рейс за зелено учебно заведение, цялостен със ядосани едно на друго деца. И най-после мафията продължава да ръководи.

Икономическият модел „ Борисов-Пеевски " към момента е настоящ. За два месеца служебното държавно управление не го е изтрил от картата на България, защото той владее големи стопански и медийни запаси на всички властови равнища. Много е мъчно това да се промени и рискът той да остане, в случай че политическите сили като
„ ИТН " продължат в същата посока, е огромен ", акцентира младият правист
от Българска социалистическа партия.

По думите на Божанков идващото Народно заседание ще е в обстановка не какво ни се желае да стане, а какво е допустимо да стане и ще бъде нужна голяма мъдрост и отговорност. Според него, с цел да се махне този модел, би трябвало да се откри път един към различен.

Като лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново, Божанков показа, че е имал съществени борби с Цветанов там, когато е бил мощен и до ден-днешен води правосъдни каузи с него. „ Тогава къде бяха така наречен протестни партии? Ние плувахме сами против течението. Сега е елементарно да се пуснеш по
течението, когато ГЕРБ губи позиции ", сподели още той.
„ В 45-то Народно заседание се видя, че ръководство без Българска социалистическа партия е невероятно. Тогава някои обединения споделиха, че не желаят нашата поддръжка, ние пък не я натрапваме. Един се бореше за една промяна, различен - за друга, само че ние сме споделили - обществен пакет, помощ за младите фамилии, актуализация на пенсиите. Използвахме този
един месец да наложим нашите политики, до момента в който други вършиха предизборна акция от парламентарната естрада. Наложи ни се даже да прекъснем едно съвещание, с цел да вкараме в дневния ред актуализацията на пенсиите. Саботираха я, само че се видя кой я саботира и кой се бори за нея. Но се видя, че без поддръжката
на Българска социалистическа партия не може даже да има съвещание на Народното събрание. Без консенсус с нас няма по какъв начин дневния ред да се формулира ", акцентира Явор Божанков.

Според Божанков в идващия парламент „ Българска социалистическа партия за България " ще е неизпълним фактор и ще наложи своята обществена политика. „ Нашият обществен пакет е на стойност малко над 1 милиард лева На фона на всичките тези злоупотреби, които ние показахме и служебният кабинет удостовери, те не са огромен запас за страната. Това включва безвъзмездни детски градини, помощ за майки в размер на 10 минимални работни заплати за втората година от майчинството, необлагаем най-малко за едно дете в фамилията. Нашите обществени ограничения са извънредно наложителни. Те са стандарт в Европа ", посочи той. „ Джипката е бракувана. За да доведем тази смяна до дъно, би трябвало да гласуваме.

Трябва да гласуваме самоуверено, би трябвало да гласуваме всеобщо. Трябва да гласуваме с номер 4 ", сподели в умозаключение Явор Божанков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР