Промяната ще бъде с дата 1 юли 2023, реши Министерски

...
Промяната ще бъде с дата 1 юли 2023, реши Министерски
Коментари Харесай

Отложиха повишението на тол таксите

Промяната ще бъде с дата 1 юли 2023, реши Министерски съвет

Министерският съвет одобри Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, която беше призната с Постановление на Министерски съвет № 370 от 2019 година, оповестиха от там.

С признатите промени се отсрочва плануваното нарастване на размера на тол таксите от 1 януари 2023 година и се предлага те да бъдат нараснали на по-късен стадий - от 1.07.2023 година.

Без смяна остава предлагането за понижението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с към 10 % по-ниски от в този момент настоящите такси.

Целта на отлагането на влизане в действие на нарастванията на таксите за изминато разстояние е да се помогне за облекчение на част от тежестта върху бизнеса в изискванията на висока инфлация, както и да се даде на фирмите повече време да се приспособят към възходящите разноски. Това би могло да помогне за поддръжка на цялостната стопанска система и поощряване на стабилността по време на сложната икономическа обстановка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР