"Промяната продължава" преговаря със 7-8 партии за явяване на парламентарните

...
"Промяната продължава" преговаря със 7-8 партии за явяване на парламентарните
Коментари Харесай

Промяната продължава преговаря със 7-8 партии за явяване на изборите

"Промяната продължава " договаря със 7-8 партии за явяване на парламентарните избори, които към този момент остават в загадка. Формацията ще се самофинансира, само че има потребност от регистрация и ще упорства за опазване на името при явяването на вота. Тя не е президентска. Кандидатът за президент на новата групировка е Румен Радев.

Това стана ясно от думите на двамата някогашни министри Кирил Петков и Асен Василев при показване на политическия им план. Сред хората, които показа Петков, бе Даниел Лорер - чиновник в икономическото министерство, брачен партньор на Виолета Лорер - зам.-министър в Министерството на финансите при Асен Василев. Там бе и Яна Балникова - заместител на Кирил Петков в икономическото ведомство. Повечето от участниците във групировката са младежи, приключили в чужбина.

Петков и Василев отхвърлиха да назоват партиите, с които биха се коалирали, единствено обясниха, че ще се водят диалози с всички, които споделят визията им и които са подготвени да работят по нов и почтен метод за съставяне на болшинство след изборите.

"Не е значимо дали си ляв или десен. Важното е дали си честен ", уточни Петков.

Приоритети

Сред целите на групировката са преустановяване на корупцията и кражбите, освобождение на дребния и междинен бизнес, привличане на високотехнологични вложения.

Кирил Петков разказа и изискванията към хората от своя екип: да имат добра кариера отвън политиката; да не са били допълнително от една партия; да нямат скандали; всеки един да подпише контракт за честност - да нямат скрити пари.

Двамата някогашни министри обясниха, че влизат с принуда в политиката, тъй като са разбрали, че постоянно държавно управление няма да се сформира. Според някогашния стопански министър с работата си двамата с Василев са засегнали доста ползи, по тази причина ще бъдат направени опити да бъдат спрени.

За президента

"Ние доста го харесваме, тъй като за последните месеци ни даде цялостна независимост на деяние - да действаме, както мислим, че е добре за България. Не получихме нито един телефонен диалог, с цел да каже: направете това или наемете оня и общите правила, с които сме управлявали с сътрудниците в служебното държавно управление, мисля, че са общи и за него ", разяснява Кирил Петков с уточнението, че новата групировка не е президентска.

За налозите

"Данъците в България са задоволително високи, те не трябва да се пипат. Имаме задоволително приходи, с цел да имаме обикновено опазване на здравето, инфраструктурни планове, обучение. Въпросът е, че няма надзор, плащаме тройно и четворно за елементарни неща. Ако почнем да плащаме за всичко, ще имаме процъфтяваща страна. Това не е химера ", разяснява Асен Василев.

Той изясни, че групировката ще се бори за еднакъв старт, което значи опазването на здравето и образованието да не стартират от София.

"Ако просто си съберем това, което страната би трябвало да събере, в случай че спрем течовете, това може да се случи. Така ще се случи това, че бизнесът ще стартира да работи по-добре. Ще се върнат младежите в България. Това не може да направи един човек, а всички дружно. Ако желаете, помогнете да се случи. Ако не желаете, всеки може да избере друга партия ", разгласи Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР