Промяната на името поставя акцент върху кафето Още по темата

...
Промяната на името поставя акцент върху кафето Още по темата
Коментари Харесай

Dunkin Donuts сменя името си на Dunkin в опит да привлече по-млади клиенти

Промяната на името слага акцент върху кафето

Още по тематиката
4+1 | Защо Dunkin’ Donuts трансформира името си, какво можем да научим от милениълите на работа и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
26 сеп 2018
Domino`s Pizza ще отвори 10 обекта в страната през 2018 година

Българските държатели на франчайз правата ще дават отговор за разрастването на веригата и в Сърбия
10 май 2018 Американската компания за понички Dunkin’ Donuts разгласи, че възнамерява да се ребрандира. Тя ще отстрани втората част от името си и от януари поничките отпадат и името на компанията остава единствено Dunkin. Това е част от концепцията на новия изпълнителен шеф Дейв Хофман да изведе разнообразни храни и питиета, изключително кафе, на напред във времето в менюто. Чрез промяната на името се подчертава върху новите артикули в заведението. Според представители на веригата това би привлякло по-младите клиенти, написа Reuters.

Кафето преди поничките

" Новото име извежда на напред във времето фокуса на компанията, който е върху това да се сервира бързо и отлично кафе, до момента в който на заден декор останат розовите и оранжеви претекстове ", споделят от компанията.

Промяната на името слага акцента върху кафето. Тя обаче идва в миг, в който вериги като да вземем за пример Starbucks, не престават да изпитват компликации с по-ниското търсене на кофеиновата напитка в Съединени американски щати.

Веригата към момента ще продава понички, само че от януари ще е с ново лого, което въпреки всичко резервира познатия жанр. Много клиенти обаче не са прелестно сюрпризирани от промяната на името и провокираха взрив от отрицателни отзиви в обществените мрежи. " Те безусловно измислиха думата " донът ". Трябваше да я запазят вечно ", написа в Twiiter профила си един от тях.

Маркетинг екипът на Dunkin излезе с изказване по време на конференцията си, което гласи, че от компанията чакат новият бранд " да е по-близък " до потребителите, които са осведомени с мотото на DD: " Америка живее от Dunkin ", оповестено преди 12 години.

Първата поява

Dunkin` Donuts и Mister Donut, двете вериги, основани от братя в средата на 50-те години на предишния век, се считат за първите, употребявали думата donut като опция на книжовната doughnut. В компанията през днешния ден не е известно за какво основателите са избрали различен метод на изписване на думата, само че е реалност, че тя се появява от 1950 година

Първото заведение от веригата Dunkin` Donuts е отворено през 1950 година През 1979 година на правилото на франчайза са отворени към този момент хиляда заведения, такива има и в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР