Промяна във ваканциите на учениците не се предвижда. Това каза

...
Промяна във ваканциите на учениците не се предвижда. Това каза
Коментари Харесай

Министър Денков: Не предвиждаме промяна на ваканциите за учениците

Промяна във ваканциите на учениците не се планува. Това сподели министърът на образованието акад. Николай Денков в ефира на бТВ.

„ Не предвиждаме смяна на ваканциите за учениците, защото имахме онлайн образование от самото начало на епидемията. Усилията би трябвало да се насочат към компенсиране на пропуските и връщане в учебно заведение на тези деца, които отпаднаха “, съобщи министърът.

„ Междувременно поради неприсъственото образование, както и предходната година, ще използваме до 2 седмици след края на образователната година “, уточни той.

„ Ние излязохме с една статистика, която демонстрира, че нашите възпитаници имат много по-малко наложителни образователни часове, в сравнение с техните връстници в европейските страни. Най-големи са разликите сред 1 и 6 клас в действителност по-късно от 7 до 11 клас на практика са равни на техните връстници, 12 клас също е къс, само че той си има специфичност “, изясни министърът.

По думите му към този момент Министерство на образованието провежда обзор на образователните стратегии и на учебниците, само че това би трябвало да върви дружно и с една полемика.

„ Кога ще отпадне тестването за коронавирус на учениците е решение на здравните управляващи. Очакваме по-бързо да отпаднат част от ограниченията “, разяснява министърът и означи, че няма проблем с доставките на тестванията.

„ Около 11 300 са децата под 18 година измежду бежанците от Украйна. Трябва да се разбере какъв брой ще желаят да останат, къде ще останат и ще им се предложат учебни заведения и детски градини “, съобщи акад. Денков. „ Може да поемем към 20000 деца без натоварване на системата. Подготвяме сюжет и със 100 000 деца, когато ще би трябвало да се сътвори нова организация “, изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР