Промяна в сайта на Свободна Европа обърка потребителите днес -

...
Промяна в сайта на Свободна Европа обърка потребителите днес -
Коментари Харесай

За 30 минути "Свободна Европа" стана... "Сибирь.Реалии"

Промяна в уеб страницата на Свободна Европа обърка потребителите през днешния ден - за малко вместо страницата на българската редакция се отваряше като " Сибирь.Реалии ". Проблемът беше видян към 15:30 ч. публицисти и от читатели, които започнаха да разясняват в обществените мрежи, че svobodnaevropa.bg може да е хакната съзнателно в деня, в който челната обява е журналистическо следствие със заглавието " Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с " войната за трупове " на БАБХ? "

Главният редактор на Свободна Европа за България Иван Бедров изясни пред " Дневник ", че казусът най-вероятно е механически и е бил решен за по-малко от половин час.

" Поддръжката ни е в Прага. Информирахме ги незабавно и разбрах, че всеобщо, доста уеб сайтове и в други страни са били насочвани към сибирския. Първоначално мислиха, че това се случва вътре, единствено в нашата мрежа, само че сигналите продължиха и не можем да го свържем с избрана обява ", разяснява Бедров.

" Имаше сигнали от Иран, Русия и други страни. За по-малко от половин час казусът е оправен ", добави още той.

" Сибирь.Реалии " (sibreal.org) в действителност е една от страниците на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). В проблематичните 30-ина минути вместо уеб страницата на " Свободна Европа " се отваряха и други излъчвания на тази медия, в това число на украински и на арабски. Журналистите на RFE/RL дават вести в 22 страни на 26 езика.

От началото на 2019 година " Свободна Европа " е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език. Официалното ѝ показване стана през лятото.

 Страницата на публикацията за премиера Борисов се отваряше по този начин при опит за прочитане от
Страницата на публикацията за премиера Борисов се отваряше по този начин при опит за прочитане от " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР