Промяна в правилника за организацията и дейността на Общинския съвет,

...
Промяна в правилника за организацията и дейността на Общинския съвет,
Коментари Харесай

Протоколите от сесиите на ОбС-Хасково да са публични, искат ...

Промяна в правилника за организацията и активността на Общинския съвет, желае групата съветници от „ За Хасково “. Заради неясноти при оповестението на решенията, се предлага те да се разгласяват на уеб страницата на Общински съвет, с изключение на в случаите когато съдържат държавна загадка. Всички решения и в този момент са „ качени “ на уеб страницата, само че по мандати, номера и дати на съвещанията, което прави мъчно намирането на съответно.

За по- огромна гласност на работата на съветниците се предлага да се разгласява и дубликат извлечение от Протокола, който се сформира при всяко съвещание. Стенографските протоколи ще дадат опция на жителите да виждат по какъв начин гласоподават и какво вършат в Общински съвет избраниците им.

Предлага се още и публикуването на докладните мемоари по реда на тяхното постъпване, защото в този момент се разгласяват единствено някои.

Заседанието на Общински съвет, на което ще се гледат измененията в правилника, е този петък. То още веднъж ще се организира онлайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР