Промяна в правилата за поставяне на бустерна доза ваксина срещу

...
Промяна в правилата за поставяне на бустерна доза ваксина срещу
Коментари Харесай

Личните лекари искат промяна в правилата за поставяне на бустерна доза

Промяна в разпоредбите за слагане на бустерна доза ваксина против COVID-19 желаят от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България. Това заяви пред bTV Radio председателят на сдружението доцент доктор Любомир Киров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28915
" Проблемът е, че с цел да се направи бустерна доза, би трябвало да се навършат тъкмо 6 месеца. Нещо като да ти пристигна рожденият ден за имунизация. А ние, с цел да създадем бустерната доза ваксина би трябвало да съберем избран брой хора. Ние се уговаряме с тях, тъй като то е грехота да отвориш флакон и да го хвърлиш. За да бъде по-лесно, да не се взима като надзор датата, а месецът ", изясни той.  

НСОПЛБ изпрати писмо, в което се опълчва и на заповед на Министерството на здравеопазването. В нея се упорства имунизациите против COVID-19 да се вписват в Книга за вписване на профилактичните имунизации и реимунизации, с изключение на в Националната здравно-информационна система (НЗИС).

" През националната здравна осведомителна система на момента щом сложим имунизацията, информацията на кого, по кое време, каква ваксина вършим отпътува на секундата по електронен път. И там е цялата база данни, която тези хора желаят от нас да вписваме в някакви журнали. Ние недоумяваме и по тази причина написахме това писмо. Никой не си дава труда да попита, никой не се е допитал до нас ", добави още доктор Любомир Киров.  
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28915  Започват всеобщи инспекции за зелени документи в Банско Започват всеобщи инспекции за зелени документи в Банско  Ваксинирани с две дози против COVID-19 в чужбина, не могат да си слагат трета у нас Ваксинирани с две дози против COVID-19 в чужбина, не могат да си слагат трета у нас  Бивш зам.-здравен министър с тежки обвинявания към министър Кацаров Бивш зам.-здравен министър с тежки обвинявания към министър Кацаров
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР