Промяна в годишната програма за управление и разпореждане с общинска

...
Промяна в годишната програма за управление и разпореждане с общинска
Коментари Харесай

Бул. „Левски” става приоритетен проект

Промяна в годишната стратегия за ръководство и предписание с общинска благосъстоятелност одобри през днешния ден Общинският съвет във Варна. Това се постанова по отношение на плана за доизграждане на бул. „ Левски ”, а днешното решение го трансформира в обект от първостепенно значение за града. За мен е огромна чест, че вземам участие съвещание, което взема решение втория пробив на булеварда, съобщи в пленарна зала зам.-председателят на съвета доктор Янко Станев. И добави, че е вторият след основния проектант Виктор Бузев благополучен човек по този мотив.

Бузев на собствен ред дефинира плана като необикновен късмет, откакто създаването от 80 година насам стои „ на трупчета ”. Според него концепцията за първи път се появява в дипломна работа на негов сътрудник през...1939 година С няколко препроектирания от 1984 година насам не е помръднал с километър. Последната преправка с днешна дата се постанова от влезлите преди 3 година условия за сеизмична резистентност.

Днешното решение визира хидроложката част, която взема решение проблемите с отводняването. Отводнителният канал остава открит и по него ще е оста на булеварда от ХЕИ до езерния бул. Девня, посочи Бузев. Предстоят отчуждителни процедури на частни парцели по трасето, идната седмица стартира събарянето на отчуждени към този момент обекти.

Продължаването на булеварда ще се финансира от страната със 75 млн. лева, даде обещание това лято министър председателят Бойко Борисов. Очаква се пробивът да облекчи трафика в града, откакто бъдат построени пътните възли, в които „ Левски ” минава под „ Сливница ” и „ Владислав ” до крайезерния бул. „ Девня ”. Проектирани са по три платна в двете ленти за главния поток и местни платна с по две ленти по цялото трасе на булеварда.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР