Промяна в данъчната система предлагат отново от КНСБ. Синдикатът направи

...
Промяна в данъчната система предлагат отново от КНСБ. Синдикатът направи
Коментари Харесай

КНСБ предлага промяна в данъчната система

Промяна в данъчната система оферират още веднъж от КНСБ. Синдикатът направи сходно предложение още предходната година, когато показа въпросните ограничения. Те плануват въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата за страната, 15% налог върху приходите на физическите и юридическите лица, както и понижаване на общата ставка на Данък добавена стойност на 15%.
Днес предложенията бяха показани на особено проведена полемика, на която участваха представители от Министерство на финансите, Национален осигурителен институт, депутатите, специалисти, както и представители на университетските среди и обществените сътрудници, оповестяват от КНСБ.

Мотивът за предлагането е нуждата от повече разполагаеми средства у хората с ниски приходи. Според синдикатът по този метод ще се увеличи покупателната им дарба, а данъчните промени ще подтикват потреблението и ще допринесат за по-справедливо съответствие сред директните и косвените налози в държавния бюджет, пишат от БГНЕС.

“Ако получавате 1000 лева работна заплата, ще разполагате с 652 лева на година, вследствие на въвеждането на измененията. Според плановете, разноските на всеки човек ще намалеят приблизително с 334 лева на година, в случай че Данък добавена стойност бъде понижено на 15%. Тези две ограничения пък образуват сума от 986 лева на година, с която човек ще разполага “, изясни Пламен Димитров от КНСБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР