Промяна при влизането в Кипър се очертава от 1 март.

...
Промяна при влизането в Кипър се очертава от 1 март.
Коментари Харесай

Кипър обяви дали ваксините ще са задължителни за пристигащите чужденци

Промяна при влизането в Кипър се обрисува от 1 март. Страната планува да получи първите дози ваксина срещу ковид до края на годината, в границите на разпращането им в целия Европейски Съюз, щом бъде обещано утвърждение, оповестиха от кипърското министерство на опазването на здравето.

Производителите Астра Зенека и Пфайзер/Бионтек се ангажираха да стартират доставките на ваксина за страните от Европейски Съюз през декември, сподели Зои Доротея Пана, консултант в кипърското министерство на опазването на здравето.

Предвидено е Кипър да получи 119 024 дози от Астра Зенека през декември и 48 955 дози от Пфазер/Биотек. Кипър е поръчал общо към 1,8 милона дози ваксина от тези компании. Договор с Модърна не е подписан.

Първо ще бъде имунизиран болничният личен състав и хората, страдащи от тежки болести.

Ваксинирането няма да е наложително, съобщи министърът на опазването на здравето Константинос Йоану.

Кипърското държавно управление утвърди проект, който планува чужденците, искащи да посетят острова, да могат да влязат в страната и без PCR тест, в случай че имат доказателство, че са имунизирани срещу Ковид-19.Тази мярка е част от проекта за обновяване на полетите към Кипър.

Вестник "Сайпръс мейл " написа, че решението влиза в действие от 1 март 2021 година, когато чужденци ще могат да влизат в страната без PCR тест, само че щом кацнат на острова, би трябвало да показват доказателство, че са имунизирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР