Промяна, а не реставрация - за това се обявяват от

...
Промяна, а не реставрация - за това се обявяват от
Коментари Харесай

За промяна, а не реставрация: Част от Изправи се! Мутри вън! против назначаването на Янев в БАИ

" Промяна, а не реституция " - за това се афишират от Отровното трио и Единната национална партия - част от коалиция " Изправи се! Мутри вън! ", в позиция, изпратена до медиите, по отношение на назначението на Стамен Янев за изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ).

 Скандал беляза промяната на върха в БАИ: Изгонили остарялата директорка Виж още

" В рамките на естествените кадрови промени на всеки новоназначен кабинет, с изненада научихме от медиите за назначението на господин Стамен Янев на длъжността изпълнителен шеф на Българската организация за вложения. Очакванията на жителите и на политическите сили, изправили се против досегашния режим, не са свързани с назначението на висши постове на фрагменти, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов. За нас това е вкопаване във властта на втория ешелон на ГЕРБ и провокира подозрение за подмолни партньорства. Сигурни сме, че тези подозрения могат да бъдат изчистени ", се споделя в позицията.

От Отровното трио и Единната национална партия показват, че Янев е ръководел БАИ " тъкмо във времената, когато другарските бизнес кръгове на властта биваха желани пред непознатите вложители, а те, на собствен ред, напускаха България ". И означават, че са очаквали инспекция на Янев като началник на Агенцията по отношение на публични поръчки по европейски стратегии, направени по подозрителен метод. Но, съгласно тях, заемането от него на този пост блокира тази опция и дава късмет следите да бъдат заметени.

" Ние изрично поддържаме преструктуриране на БАИ и промяна на нейното управление, само че не и реституция на хора, които съставляват властта, отхвърлена от българския народ на избори ", се споделя още в позицията.



Стамен Янев беше назначен още веднъж за началник на Българската организация за вложения от служебния министър на стопанската система Кирил Вълчев.

 Изгонената директорка на БАИ упрекна новата власт в реваншизъм Виж още

Завръщането на Янев обаче бе белязано от скандал. Изненадана от неочакваната смяна на върха, досегашният началник на БАИ Десислава Трифонова съобщи пред медиите, че е била изгонена, изхвърлена, без каквито и да е пояснения, а някогашният към този момент зам.-министър на стопанската система Стамен Янев нахлул безусловно като мутра в кабинета ѝ. (Стамен Янев бе назначен на поста в МИ на 27 юли 2020 г.)

Янев разяснява реакцията на Десислава Трифонова по този начин: " Нормално е, когато си заемал избрана обществена позиция и я напускаш, да има отчаяние, само че когато става въпрос за успеваемост в администрацията не са нужни претекстове според член 19а на Закона за администрацията ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР