Промоутърът на световния шампион на WBA, WBO и IBF в

...
Промоутърът на световния шампион на WBA, WBO и IBF в
Коментари Харесай

Еди Хърн: Не приехме офертата на Уайлдър от $50 милиона, защото…

Промоутърът на международния първенец на WBA, WBO и IBF в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) - Еди Хърн съобщи пред Sporting News какви са били аргументите да на одобряват офертата от $50 милиона, която и бе направена от екипа на първенеца на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) .

“Джошуа даде изявление, в което сподели, че борбата му с Уайлдър ще коства $100 милиона и в случай че му бъдат препоръчани $50 млн., той ще се бие с него “, съобщи Хърн. “След това Уайлдър му изпрати имейл, където пишеше, че ще му даде $50 милиона за тази борба. Това е неповторима обстановка, когато боксьор насочва оферта. Изпитвам почитание към Дионтей Уайлдър, само че сигурно той не разполага с $50 млн. Аз по това време бях в Ню Йорк и споделих, че се интересуваме от това предложение и помолих за среща, с цел да обсъдим договорката, само че мениджърът на Уайлдър Шели Финкел съобщи, че първо би трябвало да приемем договорката. Отговорих, че сме заинтригувани, само че желаеме да научим повече детайлности за предлагането. Не можех да разреша на Джошуа да одобри предлагането без да сме осведомени с детайлностите. Смятахме, че нашата среща няма да бъде продуктивна и откакто обсъдихме обстановката с Джошуа, отговорихме, че сме заинтригувани от предлагането, само че желаеме да разгледаме контракта. Имахме потребност от доказателство за препоръчаната сума. В резултат на това, те не предоставиха никакви доказателства или даже контракт. Искаха единствено нашето публично единодушие за борбата, а по-късно, когато стигнахме до контракта, ни показаха в неприятна светлина. Ето за какво не се съгласихме да се бием. Няколко седмици по-късно разговарях с Антъни и екипа му и взехме решение, че желаеме тази борба във Англия. Предложих на Уайлдър по-добра оферта от $15 млн, което е 6-7 пъти повече от най-големия му хонорар”, разкри Еди Хърн.

Антъни Джошуа ще направи наложителна отбрана на своята купа на WBA против Александър Поветкин през септември на Уембли в Лондон. Очаква се Джошуа да се срещне с Дионтей Уайлдър на 13 април 2019 година също на “Уембли”.
http://www.sportingnews.com/boxing/news/eddie-hearn-deontay-wilder-anthony-joshua-alexander-povetkin-matchroom-boxing-wba/1q92pcx2b4vsa1nqv36e7w10sa#share=true&playerID=79a14e8b68d9b64f2ba1c5ba67.1j4u77fpescn71hr56797t30se&time=0&vid=rvyy593setr1vavvu3d40xua
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР