Промоутърът на Гран При на САЩ Боби Ъпстийн се похвали,

...
Промоутърът на Гран При на САЩ Боби Ъпстийн се похвали,
Коментари Харесай

В Щатите: Продадохме билетите, чакаме битка за титлата

Промоутърът на Гран При на Съединени американски щати Боби Ъпстийн се похвали, че към този момент съвсем няма останали билети за надпреварата в Остин, Тексас и изрази вяра, че купата няма да е решена за 19-я от общо 22 кръга този сезон. Досега на два пъти в Остин е ставал явен новият първенец - през 2015 и 2019, като и двата пъти купата беше за Люис Хамилтън.

9 старта преди края на сезона световният шампион Макс Верстапен има 80 точки аванс пред Шарл Леклер и може би ще си осигури втората поредна титла още преди колоната да стигне до Тексас, където е състезанието на 23 октомври.

“Когато купата се реши по-рано, даже и при нас, не е толкоз вълнуващо, колкото когато това стане в последната обиколка на последното съревнование - напомни за Абу Даби Ъпстийн. - Всички харесват такива вълнуващи и решаващи борби, по тази причина и за спорта е по-добре международният първенец да стане явен по-късно. ”
 Гран При на Австралия през 2023 година ще се организира при започване на април Гран При на Австралия през 2023 година ще се организира при започване на април
Този сезон Формула 1 отбелязва 10 години в Остин, където първото състезание беше през 2012, а през 2021 трасето отчете рекорд с 400 000 зрители за всички дни на състезателния уикенд.
 Състезанието в Остин остава в календара на Формула 1 до 2026 година Състезанието в Остин остава в календара на Формула 1 до 2026 година
Ъпстийн каза, че не се притеснява, че догодина Остин ще трябва да се конкурира с още две американски състезания от Формула 1 за интереса на местните фенове - стартовете в Маями и Лас Вегас, като второто състезание ще дебютира в световния шампионат.
 Доктор Марко изясни стила на каране на Макс Доктор Марко изясни стила на каране на Макс
Ъпстийн предрече, че интересът към Формула 1 в Щатите расте толкова бързо, че там е възможно да има и повече от три състезания, но е сигурен, че едва ли ще има още улични трасета като в Маями и Лас Вегас.
 Добрата форма на Сайнц ще е още един проблем за Леклер Добрата форма на Сайнц ще е още един проблем за Леклер
“За да проведеш първото си съревнование във Формула 1 би трябвало да инвестираш 150 милиона $ - изясни Ъпстийн. - За да се мести огромна част от тази инвестиция в лицето на съоръжение за улично трасе, не е изключително преференциално, а и рисковете са огромни. Ако обаче приказваме за непрекъсната писта, то тогава можеш да си позволиш да пропуснеш една година и да не си календара тъй като ще намериш други надпревари и по-късно отново ще връщаш във Формула 1. ”
 Формула 1 реши за моторите от 2026 година Формула 1 реши за моторите от 2026 година
Очаква се догодина календарът във Формула 1 да достигне 24 състезания, като от отпадане са застрашени Франция, Белгия и дори Монако, но вариантът за тях е да се се появяват в календара на ротационен принцип.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР