Промишленото производство през ноември нараства с 2% спрямо година по-рано,

...
Промишленото производство през ноември нараства с 2% спрямо година по-рано,
Коментари Харесай

Производството на цигари спада двуцифрено

Промишленото произвеждане през ноември нараства с 2% по отношение на година по-рано, демонстрират календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ). От тях се вижда, че производството на цигари понижава двуцифрено както на годишна, по този начин и на месечна база. През миналата седмица бяха показани данни на разнообразни организации, съгласно които продажбата на незаконни цигари се е свила доста през последните години.

Според данните на статистиката на годишна база производството на тютюневи произведения спада през ноември с 35.8%, а спрямо предходния месец спадът е с над 10 на 100.

През 2017 година " Булгартабак холдинг " продаде комерсиалните си марки на British American Tobacco. Според известното от контракта купувачът е сключил контракт за произвеждане на ишлеме на купените марки в " Благоевград БТ " за до две години, т.е. най-късно до април 2019 година, напомня " Капитал ". След това евентуално марките ще се създават в други мощности на компанията в района. Междувременно се разбра и че през декември в " Благоевград БТ " стартира всеобщо редуциране на служащи.

Производството на метали и химикали пораства

На годишна база растеж е регистриран в преработващата индустрия - с 5.2%, а спад е регистриран в добивната индустрия - с 5.2%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5.1%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на съществени метали - с 26%, производството на химични артикули - с 24.2%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 19.4%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 16.3%.

Намаление е регистрирано при производството на тютюневи произведения - с 35.8%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 12.7%, производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 8.6%, производството на питиета - с 6.1%.

През декември 2017 година нарастване по отношение на предходния месец е записано в преработващата индустрия - с 1.5%, и в добивната индустрия - с 0.7%, а понижение е регистрирано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.2%.

По-значителен растеж на месечна база в преработващата индустрия се следи при производството на мебели - с 9.9%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 9.0%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - със 7.7%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 4.7%.

Спад е регистриран при: производството на транспортни средства, без коли - с 20.5%, производството на тютюневи произведения - с 10.9%, производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 6.6%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 5.4%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР