Промишленото производство на Япония е нараснало с 2,1 на сто

...
Промишленото производство на Япония е нараснало с 2,1 на сто
Коментари Харесай

Промишленото производство и инфлацията растат в Япония, безработицата – без промяна

Промишленото произвеждане на Япония е повишено с 2,1 на 100 през август, а инфлацията се е ускорила с 0,7 на 100 по отношение на предходния месец, съобщи ДПА.

За увеличението е асъдействало възобновяване в производството на съоръжение за полупроводници и друго промишлено съоръжение.

Растежът от 2,1 на 100 последва спад от 0,8 на 100 през юли, уточни министерството на стопанската система, търговията и индустрията в прелиминарен отчет.

Производителите, интервюирани при изследването, са планували спад на индикатора с 1,9 на 100 през септември преди напредък от 3,5 на 100 през октомври.

Инфлацията в Япония се е ускорила през август с 0,7 на 100, с помощта на по-високите цени на силата, оповестиха японските управляващи. Темпът е доста под задачата на централната банка за инфлация от 2 на 100. През юли индикаторът регистрира напредък от 0,5 на 100.

Сред аргументите за инфлационния напредък са повишаването на електрическата енергия и петролните артикули, което се дължи на по-високите цени на суровия нефт и природния газ.

Японските управляващи оповестиха също, че безработицата е останала без смяна на равнище 2,8 на 100. Броят на безработните е намалял с 40 000 по отношение на предходния месец до 1,86 милиона души след отчитане на сезонните фактори.

През август за всеки 100 безработни са били разполагаем 152 свободни работни места, което е най-високото равнище на незаети позиции от над четири десетилетия, съгласно публични данни.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР