Променя се начина, по който ще бъдат издавани българските лични

...
Променя се начина, по който ще бъдат издавани българските лични
Коментари Харесай

МВР с разяснение за новите лични карти

„ Променя се метода, по който ще бъдат издавани българските персонални документи, както и техния дизайн и отбрани. Обновените документи ще улеснят прекосяването на българите през граница. Актуализирано е и мобилното приложение за българските персонални документи – BGID. “

Това обявиха от Министерство на вътрешните работи на специфичен брифинг с представители на консорциума , който ще ги създава.

Много от дейностите по издаване на българските персонални документи ще бъдат осъществени в по-кратки периоди. Няколко типа документи ще бъдат издадени с новите отбрани още преди края на 2023 година – персоналните карти, разрешението за престояване на територията на страната. Компанията ще даде машините, празните бланки и системата за персонализация .

“Това ще бъде напълно ново потомство персонални карти, ще бъдат едни от най-сигурните в целия свят. Ще улесняват пътуващите, само че и ще бъдат ново равнище на персонални документи ”, осведомиха от Министерство на вътрешните работи.

Първоначално ще бъдат доставени 1 млн. бланки за паспорти и 2,8 млн. за персонални карти . Производственият център е сертифициран по всички стандарти за равнище на отбрана. Ще предоставим всички консумативи, нужни за персонализация на персоналните документи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР