Промените започват с въпроси, които задавате сами на себе си.

...
Промените започват с въпроси, които задавате сами на себе си.
Коментари Харесай

21 въпроса, които променят живота

Промените стартират с въпроси, които задавате сами на себе си. Те оказват помощ да оцените качеството на живота ви и да намерите способи да го повишите. В това има вяра Дариус Фору – журналист, публицист и бизнесмен.

Фору е извлякъл един от най-важните уроци в живота си след доста прочетени книги и другарство с ментори. А какъв е той? Въпросите са по-важни от отговорите.

Това опонира на всичко, което сте учили в учебно заведение. Все отново там възнаграждават за качеството на отговорите.

В същото време Фору счита, че си коства да съдим за индивида по въпросите, които си задава. За това е приказвал още Волтер.

Мой другар, работещ в огромна компания, ми сподели един път – „ Моята работа се състои в това да бъда профан “. Това са думи, които той взема назаем от един от най-великите теоретици на мениджмънта Питър Дракър, чиито думи гласят „ Моята мощ като съветник е в това да се намирам в незнание и да задавам въпроси “, споделя Фору.

Правилният въпрос, заложен в точното време, може да даде онази искра за появяването на отговор, който ще промени живота ви. Аз неведнъж съм изпитвал това върху себе си в продължение на няколко години, добавя публицистът.

Приех задаването на въпроси като табиет. В тази публикация ще споделя с вас 21 такива въпроси, свързани с четири сфери от живота. Те са способни да трансформират всичко, което вършиме, продължава Фору.

Да започваме!

Животът като цяло

Да стартираме с няколко закрити въпроса, изискващи отговор с „ да “ или „ не “, с цел да оценим по какъв начин се чувствате. Както и на всички други въпроси в този материал, целесъобразно е да отговаряте документално.

Фору е основал специфична записка в приложение на смарт телефона си, където са налице всички въпроси. Няколко пъти месечно той отваря бележката и преглежда въпросите. Всеки път случайно дава отговор на част от тях. Призовава ви и вие да вършиме същото. Може да отговаряте и поредно на въпросите.

1. Щастлив ли съм?

2. Благодарен ли съм?

3. Харесвам ли работата си?

Вижте още тук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР