Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и колегите

...
Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и колегите
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и колегите юристи не могат да се ориентират

Промените в нормативната уредба са толкоз чести, че и сътрудниците адвокати не могат да се ориентират в тях. Най-често е променян Кодексът за обществено обезпечаване – към 120 пъти, уточни Даниел Вълчев пред БТВ.

Проф. Даниел Вълчев е началник на катедрата „ Теория и история на страната и правото“ в СУ „ Св. Климент Охридски“ и на Центъра за правни начинания.

Според него честа процедура е в последните два Народното събрание да се внасят се тежки законопроекти от народни представители. „ Очевидно е, че са създадени от Министерския съвет, само че по този начин се заобикаля процедурата за един месец обществено разискване и отговорността на правителствто. Никой не се сърди на Бойко Борисов, че се подвигат таксите, а се сърди на безликия парламент. Тези промени даже не се внасят сред първо и второ четене, те се внасят в Правната комисия, по време на разискването на второ четене. Така никой не може да разбере какво тъкмо става и законът е признат ”, изясни Даниел Вълчев.

„ За последните 30 години доста българи реститураха парцелите си, отнети след 1944 година. Това беше дълъг развой, задавам си въпроса – добре де, тези хора съумяха да си върнат това, което е принадлежало на фамилиите им, необичайно е царското семейство три генерации да не са могли да си купят една керемида в тази страна ”, разяснява Даниел Вълчев проблема с царските парцели.

Бягството на няколко следващи държавни управления и парламент да се уреди това, не им прави чест, означи още той.

„ Дворецът Врана беше в неприятно положения и беше ремонтиран от Симеон Сакскобургготски. Там всичко беше оплескано с бои, някакви хора си бяха гасили фасовете. Опасявам, че това ще се случи и с другите парцели. Ще ги купи някои олигарх и там ще стане скара-бира с дискотека. Нямаме отношение към предишното, това не са просто парцели ”, счита още Даниел Вълчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР