Промените в наредбите за курортите и деленето им на места

...
Промените в наредбите за курортите и деленето им на места
Коментари Харесай

Ангелкова се занимава с глупотевини според Симеонов

Промените в наредбите за курортите и деленето им тук-там за отмора и развлечение са глупотевини. Тази позиция съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия.

На въпрос по какъв начин би коментирал предлагането на министъра на туризма за разделяне на курортите за отмора и звук, Симеонов бе безапелационен: " Това са глупотевините на министъра на туризма мин. Ангелкова ".

Симеонов подал сигнал до прокуратурата за противозаконни дейности на министерство на туризма. Този, които е издал категоризациите на нощен бар на плажа, на ресторант на плажа, те са в нарушаване, подчертава вицепремиерът. " Аз ще изчакам резултатите от инспекцията. Там има нарушавания на закона за устройство на територията ", изясни той.

На въпрос дали след инспекциите по " акция звук " българските курорти са по-тихи, Симеонов гордо уточни, че това е неговата битка.

" Няма аз да давам оценка. Това е моя битка, която съм хванал от предходната година ", посочи той и добави, че в " Слънчев бряг " към този момент може да се спи. Нещо, което по думите му било невероятно до скоро.

Симеонов не пропуща седмица да иде на инспекция по курортите. Той счита, че заведенията не престават да нарушават закона. " Аз още настоявам, че те би трябвало да бъдат съборени ", уточни Симеонов. По думите му ще има опити за избавяне на тези заведения, тъй като са благосъстоятелност на знакови фигури в ъндъграунда.

Вицепремиерът изясни, че дейностите му не са самоцелни за шума. " Фиксирал съм се в това българският туризъм да стане по-печеливш ", посочи Валери Симеонов.

По подов решението на ЮНЕСКО по отношение на Национален парк Пирин, Симеонов сподели, че най-важното е концесионерът да не се откаже. Той няма директни изгоди, уточни вицепремиерът и добави, че с тази инвестиция концесионера ще си усили разноските.

Симеонов няма нищо срещу Зелените, във времето водили борби един до друг. Вицепремиерът уточни, че митингите не са аргументирани. Всеки щял да застане зад идеята " Да спасим Пирин ", само че Пирин по никакъв метод не е застрашен, безапелационен е Валери Симеонов.

По думите му е значимо е да се построи този въжен превоз, с цел да не основава имидж за неорганизирана страна.

Няма какво повече да се спекулира с наивността на младежите. Тръгват зад едни дела не аргументирани. Няма никакъв риск за Пирин. Международните институции са си споделили думата.

Още предходната година Николина Ангелкова не беше съгласна с метода, по който Валери Симеонов извърши неочакваните си инспекции за съблюдаване на равнището на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов разгласи, че министърът на туризма Николина Ангелкова приготвя за обмен 20 декара плаж в " Слънчев бряг ", а тя от воя страна отвърна, че " панаирите " на Симеонов пречат на туризма. От министерството на туризма обявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични профилирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков да разяснява въпроса, Той съобщи, че продажбата на държавни парцели не стои на дневен ред.

Проверка на ДНСК сподели, че 32 обекта в " Слънчев бряг " са противозаконни, само че при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът назовава демонстративно с името в превод на български език) не са открити нарушавания - установено е, че те дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

Припомняме, вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че въпросните заведения на плажа " Слънчев бряг - юг " са противозаконни и ще бъдат отстранени. Той подал и сигнал за осъществяването на инспекцията. По думите му това са шумните нощни заведения, проверявани през миналото лято поради мощната музика. Заведенията също по този начин имали нелегално построени паркинги и бариери на общински път.

Тогава министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че същите преместваеми обекти са изрядни. Според нея заведенията напълно попадат в утвърдените от отрасловото министерство схеми. След това Валери Симеонов се възмути, че на процедура бардаци получават министерска индулгенция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР