Промените в Конституцията са началните стъпки, които ще доведат до

...
Промените в Конституцията са началните стъпки, които ще доведат до
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Радев стреля на посоки във всички властови центрове

Промените в Конституцията са началните стъпки, които ще доведат до същинско разделяне на управляващите в България, уточни той. При ротацията е значимо да има ясни критерии. Има министри, които би трябвало да са по-активни, счита депутатът.

 

Ето какво още сподели той:

Президентът би трябвало да е обединител на нацията. Той сега би трябвало стреля по всички. Това, което приказва построява в хората чувство, че нещо върви напълно на погрешно. От икономическа позиция нещата вървят добре. Имаме невисок недостиг, имаме признат бюджет. Общините за първи път знаят много по от рано какви пари ще имат за плановете, които имат. От позиция на институциите нещата вървят по-добре от последните две години. Очаквам Конституционния съд да се произнесе сигурно. 

 

Отнема се част от безконтролната власт на основния прокурор и съгласно мен това не е нездравословно. Не лишава властовия запас на прокуратурата, а лишава безконтролността на шефа на институцията. Няма надзор от едно място.

Трябва да има ясни критерии за хората, които би трябвало да бъдат избирани от НС за другите съдилища и регулатори. Видяхме какво се случи при избора на управител на НЗОК.

 

Аз от две години съм в пети парламент. Няма неизменност във властта сега. Регулаторите са значими с цел да има господство на закона. Хората, които избираме за регулаторите би трябвало да имат избрани качества. Първо са качествата, а след това конкретните хора. Ние до момента избирахме първо индивида, а след това критериите за които би трябвало да дава отговор. Искрено се надявам в този момент да гласуваме за ясни критерии и качества, а не за имена.

За последните 15 години сме сменили 33-ма здравни министри. Последните 6 са изпълнили по-малко от 20% от мандата си. Винаги може да се усъвършенства нещо, само че считам, че това държавно управление се оправя добре по отношение на предходните шест най-малко.

 

Когато постигаме макар и отчасти триумф, това триумф ли е или не? Отговорът за мен е " да ". Ние можем да желаеме всичко и незабавно, само че въпросът е каква е политическата действителност. В Австрия предстоят избори и елементарно се концентрира казусът с бежанците. Идентифицира се външен зложелател, каквито можем да бъдем дефинираме ние и се поставя вето. С преговорен процес съумяваме да негативираме това. По-добре е да вършим крачки в вярната посока в сравнение с да не вършим такива. Имам опит в политиката от 2г. и за тях мислех, че могат да се дават гаранции за някакви неща, към този момент знам, че не могат да се правят такива. Но, в случай че вършим каквото би трябвало имам вяра, че можем да очакваме, че ще реализираме нещата за които работим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР