Промените в Конституцията отвориха казус с получаване на двойни заплати

...
Промените в Конституцията отвориха казус с получаване на двойни заплати
Коментари Харесай

Ще получават ли депутатите двойни заплати?

Промените в Конституцията отвориха проблем с приемане на двойни заплати от народните представители. „ Ремонтът “ на главния закон, който, даде „ зелена светлина “ на Народното събрание (НС) да работи до клетвата на идващия парламент. Таказа интервала на застъпване се оказва, че ще се заплащат заплати на депутатите от 49-ото Народно събрание и за двата мандата.

„ Не е редно да се взимат две заплати. Имате поради в случай че някой е определен и от остарелия, и от настоящия парламент. Аз в случай че взема двойна заплата, ще се откажа от нея “, разяснява Нестимир Анананиев от ПП-ДБ.

Въпреки декларацията му от опозицията „ скочиха “ върху ПП-ДБ поради неразбориите след измененията в Конституцията. Те станаха факт в края нам.г. с поддръжката освен на ПП-ДБ, само че и на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

„ Пореден парламентарен парадокс. Това го няма на никое място по света и още веднъж беше направено поради ПП-ДБ, тъй като предложенията бяха техни, в случай че помните, и в този момент е моментът, в който те би трябвало да поемат политическата отговорност “, съобщи Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ също влезе в тона му, като подцерта:

„ Когато се одобряваха тези глупави промени в Конституцията, казахме проблемите, които ще се получат със служебния министър председател, проблемите с това, че ще има две Народни събрания едновременно “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР