Промените в Конституцията не трябва да се претупват. Това заяви

...
Промените в Конституцията не трябва да се претупват. Това заяви
Коментари Харесай

Промените в Конституцията не трябва да се претупват

Промените в Конституцията не би трябвало да се претупват. Това съобщи по Българска национална телевизия доцент Борислав Цеков - доктор по конституционно право.

По думите му сега се следи развой на африканизация на българската политика . " Налице е междуплеменна война, която не е в изгода за общото богатство ", съобщи Цеков. Това съгласно него е повода да се забави промяната. 

Емил Георгиев - юрист, самодейност " Правосъдие за всеки " сподели, че има доста съществени рецензии към Народното събрание. Единственият метод да му се противодейства обаче е да се приложи правилото на непрекъснатостта.

Припомняме, че през днешния ден следва следващото публично разискване на а . На предходното такова комисията се концентрира само към прокуратурата, като беше решено да се уточняват текстове, свързани с функционалностите на Главния прокурор и пълномощията на държавното обвиняване. Тези стълбове очерта и Емил Георгиев - юрист, самодейност " Правосъдие за всеки ".

Сред останалите оферти е служебният кабинет да не се предлага от президента. Адвокатът дефинира тази стъпка като извънредно " значима ".

Ще бъде гласувано и разделянето на Висшият правосъден съвет на две.

Съдебната промяна потегли по т.нар мудна писта откакто измененията в конституцията не бяха признати на първо четене от депутатите.

" За " тогава гласоподаваха вносителите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, само че събраха единствено 161 гласа, а за конституционни промени са нужни 180 гласа. Очаква се измененията да влязат още веднъж за разискване в пленарна зала до края на тази седмица.
 Висш съдебен съвет не хареса измененията в Конституцията
Висш съдебен съвет не хареса измененията в Конституцията

А и не било редно измененията да се вършат от Обикновено национално събрание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР