Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в

...
Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в
Коментари Харесай

Въвеждането на бонус-малус отново са отлага

Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в действие още през декември предходната година, ще бъдат завещани на новото Народно заседание, което ще се конституира след изборите на 9 юни. 

Проектът за промени беше направен от Министерството на финансите, гласуван от кабинета „ Денков “ и импортиран в Народното събрание. Депутатите обаче няма да имат време да го одобряват, защото на актуалното Народно заседание остават броени дни живот, преди националните избраници да излязат във великденска почивка, а след това и в предизборна акция.

Това значи, че значими промени в застраховането като дълго чаканото въвеждане на системата „ Бонус-малус “ и преместването на стикера за застраховката „ Гражданска отговорност “ от стъклото върху полицата и замяната му след това с баркод още веднъж се отсрочват. Министерство на финансите, което е вносител на плана, не счита да прави промени в предложенията си, а ще остави депутатите от бъдещото 50-о Народно заседание да ги обсъдят такива, каквито са сега. Такова е мнението на актуалното управление на министерството, показаха застрахователи.

От 2017 година се вършат съответни стъпки за въвеждане на „ Бонус-малус “ у нас, само че те всякога удрят на камък. При тази система водачите, които отговорно са предизвикали вреди, ще заплащат по-висока „ Гражданска отговорност “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР