Промените в Изборния кодекс влизат на второ четене в правната

...
Промените в Изборния кодекс влизат на второ четене в правната
Коментари Харесай

Обсъждат промените в Изборния кодекс на второ четене

Промените в Изборния кодекс влизат на второ четене в правната комисия в Народното събрание. Депутатите ще разискват машинното гласоподаване и възможното въвеждане на мажоритарен избор.

ГЕРБ се отхвърлят от концепцията си да има опция изборите за Велико Народно заседание да се организират в два дни. Управляващите не престават да държат на текстовете за мажоритарен избор на половината от депутатите във Велико народно събрание. Идеята е то да бъде определено посредством смесена изборна система – 200 депутати посредством симетричен избор и 200 депутати с мажоритарен избор.

В настоящия Изборен кодекс е записано, че в секциите в страната с над 300 гласоподаватели би трябвало да се гласоподава единствено с машини. С импортирания предишния месец план ГЕРБ предлага в тях да може да се гласоподава и с бюлетини.

От Българска социалистическа партия са безапелационни в настояването си единствено за машинно гласоподаване, без повтаряне с хартиени бюлетини. От левицата желаят също Министерският съвет да носи отговорност за придобиването, съхранението, програмирането и логистиката на машините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР