Промените в движението в центъра на София са прибързани и

...
Промените в движението в центъра на София са прибързани и
Коментари Харесай

Възраждане: Промените в движението в центъра на София са прибързани, влошават състоянието на трафик

Промените в придвижването в центъра на София са прибързани и утежняват положението на трафика, като се усложнява придвижването в центъра на града. Предложеното по диагонал паркиране обратно ще сътвори безпорядък и непредвидими обстановки. Аргументът, че по този начин водачите имат по-добра видимост при маневриране наподобява идва от лица, които не са се сблъсквали със спецификата на шофирането в града и евентуално не са водачи.

 

Това съобщи общинският консултант Деян Николов от " Възраждане ", който показа позицията на партията пред жители, с които се срещнапо отношение на измененията в придвижването в центъра на София

 

Важно е да се подчертае, че въвеждането на такива промени не би трябвало да бъде обвързвано със основаването на спомагателни проблеми и неудобства за водачите. Гражданите не би трябвало да бъдат принуждавани да трансформират своето държание по неестествен метод, посредством ограничение на достъпа до уличната мрежа за коли или основаване на изкуствени тапи, за поощряване на потреблението на градския превоз или велосипедите, сподели Николов и добави:


Вместо това, би трябвало да се откри баланс сред развиването на велоинфраструктурата и подобряването на градския превоз, като се вземат поради и потребностите на автомобилния превоз, в това число паркирането в региона и проблемите свързани с него на живущите там. Това изисква общината да се ангажира с открит и градивен разговор с жителите и заинтригуваните страни, с цел да се намерят решения, които дават отговор на потребностите на цялото общество, а не на обособени елементи. Изобщо, цялата идея да навредим на водачите, с цел да ги свалим от колите е неверна.


Силовите промени, които не се основават на добре премислени проекти и съвещания с обществото, рискуват да разделят жителите и да основат напрежение в града, каквото към този момент виждаме. Вместо това, би трябвало да се насърчи присъединяване на всички заинтригувани страни в процеса на взимане на решения, с цел да се реализира в съгласие и стабилно развиване на градската среда. В идеалния вид транспортната инфраструктура за коли, градски превоз и колела би трябвало да се развива дружно като едно общо уравновесено решение съобразено с потребностите на допустимо най-вече жители. При неспособност, би трябвало да се приоритизират потребностите на най-големите групи жители. Не е редно да се принуждават хората да употребяват един тип превоз за сметка на различен. Какъв превоз да употребяват жителите е въпрос на персонален избор и желание, а ролята на общината е да направи всеки вид допустимо най-удобен.


" Възраждане " не поддържа по този начин направените промени, като нашата оценка е, че вредите са повече от изгодите в съответния случай.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР