Промените касаят задържане под стража в следствен арест. Това каза

...
Промените касаят задържане под стража в следствен арест. Това каза
Коментари Харесай

Нарушава ли тайният арест правата на децата?

Промените касаят задържане под стража в следствен арест. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Калоян Станев от Национална мрежа за децата във връзка измененията в Наказателния кодекс, които разрешават малолетни да бъдат арестувани до 24 часа без родителите им да бъдат уведомявани за това.

Имаме терзания. Правата на децата у нас не са полезност, съобщи Станев.

По думите му изискванията в следствените арести за деца са също толкоз неприятни, колкото тези в арестите за вързрастни.

Диляна Гитева от Национална мрежа за децата е безапелационна, че не може да се каже, че нещо, което толкоз тревожи жителите е преекспонирано.

Това е една недомислица, само че това не значи, че тя не е притеснителна. Можем единствено да си представим какво би минало през главата на родител, чието дете не се прибере вечерта, уточни тя.

По думите ѝ няма европейско условие България да одобри такива разпореждания, както настояват управляващите. Това са ограничения, които съставляват стъпка обратно от позиция правата на жителите. Има доста европейски наставления, които не сме транспонирали, а сме се хванали за такава, която лимитира права, акцентира Диляна Гитева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР