Промени в Закона за устройството на територията ще допускат като

...
Промени в Закона за устройството на територията ще допускат като
Коментари Харесай

Страната се разтресе! Министър Иван Шишков обясни как са се раздавали пари за ,,строеж“

Промени в Закона за устройството на територията ще позволяват като търпимо оповестеното за нелегално строителство по лотовете след третия по Автомагистрала „ Хемус “. Тече публично разискване.

„ Текстовете плануват увеличение на периода за толерантност, да бъдат оповестени за търпими тези градежи или елементи от тях до днешна дата, които са построени като противозаконни строителства “, разясни в изявление за БНР министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Първите три лота си имат позволения за градеж, имат си всички бумаги, акцентира Шишков. Относно разплащането по тях той уточни, че е „ изцяло безсмислено “ по обекти с изрядни строителни бумаги да бъде замразено строителството „ по този безхаберен метод “.

„ Останалите лотове – четвърти и частично пети лот, не може да бъде издадено позволение за градеж заради откритото нелегално строителство. В рамките на предходния длъжностен кабинет успяхме да отчуждим лотовете 4 и 5, тъй че те нямат никакъв проблем да получат позволение за градеж, стига да бъде легитимирано, да бъде узаконено под някаква форма това нелегално строителство. Единственият метод е със законови средства. “

Арх. Шишков означи, че тази догадка не касае единствено лотовете на „ Хемус “.

„ Със сигурност има и може във времето да излязат още много инфраструктурни обекти, които страната си е разрешила да ги разпорежда без позволение за градеж. Този текст ще помогне и във времето напред. “

„ Раздават се едни пари там, където не може да се строи, а не се дават пари там, където може да се строи “, разяснява арх. Шишков в предаването „ Хоризонт до обед “.

До дни ще има подписани контракти за зимно разчистване и поддържане на пътищата. За всяка позиция има до трима претенденти, заяви министърът на районното развиване и благоустройството. По думите му след 4-5 дни ще завърши изборът на реализатори.

Също до дни се чака издаването на акт 16 за газовата връзка Гърция – България, удостовери Иван Шишков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР