Промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната

...
Промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната
Коментари Харесай

Промени в закона за прякото участие на гражданите в държавната власт предлагат от Русофили и Атака

Промени в Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление оферират политическите партии "Русофили за възобновление на Отечеството " и " ", оповестиха на брифинг ръководителите на двете обединения - Николай Малинов / "Русофили за възобновление на Отечеството "/ и / " "/.

Законодателните промени са изпратени до управленията на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. В тях се упорства да се отстрани възбраната за осъществяване на референдум по въпроси, уредени в подписани интернационалните контракти след тяхната ратификация, да бъде отстранена долната граница за най-малък брой гласове, както и броят нужни подписи за внасяне на предложение за производство на народен референдум.

, водач на Политическа партия " ", изясни, че с цел да бъде иницииран един референдум, сега са наложителни 200 хиляди подписа, а с измененията се планува техният брой да бъде понижен на 50 хиляди.

Сидеров разяснява, че все още са неразрешени референдуми по въпроси от интернационалните връзки и финансово естество. Народът може да бъде питан единствено по въпроси, които не са значими, установи водачът на " ". Той настоя ръководителите на парламентарните групи да реагират на законодателното предложение, направено от тях и да разгласят своите причини или възражения, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сидеров уточни, че законът сега е неработещ и затова не се създават референдуми. Той настоя българският народ да може да се произнася по въпроси, свързани с НАТО.

Проф. Нако Стефанов - член на изпълнително бюро на "Русофили за възобновление на Отечеството " означи, че липсва единство по въпроса за сигурността на България. Той открои като най-съществени въпросите за териториалната целокупност, самостоятелност и суверенитет на страната.

Проф.Стефанов настоя България да е зона на мира, без никакви непознати бази, непознати войски или участия в непознати учения. Той моли да се свика експертен конгрес за разговор, мир и сигурност и изиска държавно управление, президент, Народното събрание, да излязат с единно обръщение за Балкански конгрес за мир и стабилно развиване. Съединението не е допустимо, в случай че не бъде питан народът, сподели Николай Малинов, ръководител на Политическа партия "Русофили за възобновление на Отечеството ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР