Промени в системата от правила за електронен прием в първи

...
Промени в системата от правила за електронен прием в първи
Коментари Харесай

Променят правилата за прием на първолаци във Варна

Промени в системата от правила за електронен банкет в първи клас оповестиха от община Варна. Те важат за образователната 2019/2020 година и са наложени от допълнения в Наредба №10 на МОН, които трансформират критериите за банкет на първолаци.

Приетият предходната година водещ принцип за непосредственост до учебното заведение по непрекъснат или сегашен адрес остава в действие. Освен живеещите повече от 3 година в региона на обещано образователно заведение с най-вече точки към този момент ще се класират и децата, чиито братя и сестри до 12 година посещават същото учебно заведение, без значение къде са адресно регистрирани, оповестиха от общинската дирекция „Образование и юношески дейности“.

Ако каката или баткото на бъдещия първолак са по-големи, той ще получи точки, само че по спомагателен аршин. По същата скица ще бъдат подтиквани също полусираците и децата от многодетни фамилии. От дирекцията припомниха, че спомагателните критерии за банкет се ползват единствено в случаите, когато броят на претендентите за едно учебно заведение е по-голям от свободните места.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР