Промени в проекта за устав на Индустриално- технологичен парк -

...
Промени в проекта за устав на Индустриално- технологичен парк -
Коментари Харесай

Измениха проекта за Индустриално-технологичен парк - Варна

Промени в плана за правилник на " Индустриално- софтуерен парк - Варна " ЕАД бяха утвърдени на днешното съвещание на Правната комисия към Общинския съвет. Предложението за изменение на плана бе импортирано от ръководителя Тодор Балабанов с оглед отбягване на всевъзможни подозрения по отношение на разпореждането с апортираните в капитала на сдружението парцели и следващи разпоредителни покупко-продажби.
Съгласно признатите промени прехвърлянето на акции от сдружението на трети лица ще бъде неразрешено. Изключение от това предписание е, че акциите ще могат да се купуват от трето лице при изискванията, избрани за приемане на нов акционер.

Решението за включване на нов акционер ще се взема от Общото заседание на акционерите, като за прекачване на акциите ще е належащо квалифицирано болшинство от 3/4 от капитала, се показва в проектоустава.

В него е записано още, че трето лице може да придобива акции от капитала на сдружението единствено след предварителното единодушие на Общото заседание на акционерите, обещано с преднамерено решение за приемане на нов акционер и за прекачване на акциите, признато с болшинство 3/4 от капитала.

Квалифицирано болшинство ще е належащо и за застраховане на отговорности на акционер или на трети лица с акции от капитала на сдружението, както и за осъществяването на всевъзможни други разпоредителни дейности.

Проектоуставът на следва да бъде прегледан и на идната сесия на Общински съвет - Варна, на която общинските съветници ще решат дали да се учреди еднолично акционерно сдружение " Индустриално-технологичен парк - Варна ". На свое съвещание членовете на ПК " Собственост и стопанство " утвърдиха основаването на такова сдружение, което е първата стъпка за създаване на промишлен парк в региона на островната зона във Варна.

Друга точка в дневния ред на Правната комисия беше разглеждане на отчет от Христо Атанасов, представител на Община Варна в Общото заседание на съдружниците на " Варна Ефкон " ООД, в което мажоритарният дял от 52% държи австрийската компания "Ефкон АГ ", а останалите 48% - локалната община. Атанасов уточни, че към момента няма отговор от "Ефкон АГ " по направеното преди година и половина предложение за изкупуване на дяловете на австрийците от страна на общинската администрация. За този интервал не е имало и Общо заседание на съдружниците в смесеното сдружение.

Съветниците от " Правната комисия " дадоха единодушието си представителят на Община Варна да насочи покана към "Ефкон АГ " за привикване в най-кратък период на Общо заседание, на което да бъде признат годишният финансов доклад на сдружението. Ако австрийската компания не го направи, ще бъдат подхванати ограничения за отбраната на ползите на общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР