Промени в приетата през декември 2020 г. наредбата за финансово

...
Промени в приетата през декември 2020 г. наредбата за финансово
Коментари Харесай

Футболът взема 50% от парите за спортните клубове в Хасково

Промени в признатата през декември 2020 година наредбата за финансово подкрепяне на детско – юношеските спортни клубове в Хасково, желаят група съветници. Причината са открити грешки, несъответствия с фактическите положения и нормативната уредба на спортно – спортната активност, както и вътрешни несъгласия сред обособени разпореждания, които затрудняват кандидатстването и отпущането на помощите.

Спортните клубове ще получават подкрепяне въз основа на оценка на постигнатите резултати от състезателите до възраст 19 навършени години, в това число. Всеки клуб има право да регистрира не повече от 2 класирания за всеки играч от държавно (лично), държавно отборно състезание (ако е приложимо) и в не повече от 1 национална купа.

50 на 100 от средствата за подкрепяне на спортните клубове, заложени в бюджета на общината за груповите спортове, ще са футбола. За хандбал отиват 35 на 100, а останалите 15% за баскетбол.

При установяване на размера на помощта за хандбалните и баскетболните клубове,сумата, избрана за всички се разпределя съгласно съотношението на точките на всеки клуб към сбора от точките на всички подпомагани по спорта. При футбола от общата сумата, първо на всеки състезателен клуб се отпускат за подкрепяне на детските им тимове в категориите футбол 5, 7 и 9 по 1 300 лв. за 1 един тим на клуб от всяка категория. Останалите средства се разпределят сред обособените спортни клубове въз основа на съотношението на точките на всеки клуб към сбора от точките на всички подпомагани.

Променят се и някои дати за помощта. Вносители на измененията са Красен Ангелов, Георги Георгиев и Здравко Запрянов. Докладната ще бъде прегледана на последващо съвещание на Общинския съвет.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР