Промени в правилата за провеждане на шофьорските изпити предлага Министерство

...
Промени в правилата за провеждане на шофьорските изпити предлага Министерство
Коментари Харесай

Важна новина за всички мераклии за шофьорска книжка

Промени в разпоредбите за осъществяване на шофьорските изпити предлага Министерство на превоза. Предложенията за промени в инструкцията за организирането им са качени за публично разискване, написа " ".

Предлага се напълно да отпадне опцията теоретичният изпит да се организира с проби на книжен притежател, даже и при неспособност за пускане на техническото устройство за решение на проби.

Предвидено е при положение на неспособност за пускане на техническото устройство за решение на теста, претендентът да бъде изместен на друго работно място или в различен изпитен протокол. С предлагането се цели унищожаване на опцията за използване на корупционни практики при провеждането на теоретичните изпити, изясняват вносителите.

Явилите се на изпит кандидат- водачи, включени в изпитния протокол, ще бъдат разграничени на групи с друг начален час, като броят в тях не би трябвало да е повече от двама.

Ако се скапе техническото устройство за отразяване на грешките на претендентите по време на практическите изпити, тогава ръководителят на изпитната комисия ще продължи изпита с друго аварийно средство, обезпечено от ръководителя на съответното районно звено на Изпълнителна организация “Автомобилна администрация”, написа още в измененията.

За използването на новата уредба няма да бъдат нужни спомагателни финансови и други средства, настояват от министерство на превоза.

В Изпълнителна организация “Автомобилна администрация” към този момент са построени независими работни места за осъществяване на изпитите в кабинети на администрацията, които са оборудвани с таблет за решение на изпитния тест, камера и микрофон, прецизират от транспортното министерство. Изградена е система за видеонаблюдение в действително време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР